OVER BAKKERS VLAANDEREN

 Leefbaarheid van ons beroep verhogen 

Bakkers Vlaanderen in 270 woorden.

Bakkers Vlaanderen is de Vlaamse bakkerijfederatie. Maar dat wist je al. Wat je misschien nog niet wist is dat binnen Bakkers Vlaanderen alle provinciale verenigingen en lokale bakkersbonden samenwerken met slechts één doel voor ogen:

De bakkers verenigen, de leden bijstaan en het beroep beschermen

Deze 10 woorden zeggen het eigenlijk allemaal. De overige 260 krijg je er gratis bij.

Het bakkersberoep is niet voor iedereen weggelegd. Voor dag en dauw de ovens aanvuren, elke dag opnieuw je vakmanschap bewijzen met eenvoudige en natuurlijk ingrediënten; daarvoor moet je uit een speciaal hout gesneden zijn. Bakkers Vlaanderen weet dat, want we zijn zelf allemaal gepassioneerde bakkers.

Alles op alles

Daarom zetten we iedere dag alles op alles om de leefbaarheid van ons beroep te verhogen. Samen met enkele specialisten van buiten de sector onderhandelen we op alle mogelijke niveaus om regels, wetten en beslissingen die onze sector aangaan op maat van de bakker te krijgen. Zodat jij je kan concentreren op het maken van heerlijke producten.

> recente successen

Jouw stem telt

Met wie gaan we in overleg? De netwerkpagina legt letterlijk de link met alle organisaties waarmee we samenwerken. Bakkers Vlaanderen is allerminst een eiland in sector. In tegendeel, we zijn het centrum van een groot raderwerk en we waken er nauwgezet over dat alle radertjes draaien volgens de noden en mogelijkheden van de ambachtelijke bakker. Bakkers Vlaanderen geeft de bakker een stem (en indien nodig een vuist om op tafel te slaan).

> ons netwerk 

Is Bakkers Vlaanderen dan een gigantische ongrijpbare machine?
Nee, natuurlijk niet. Bakkers Vlaanderen staat dichter bij je dan je waarschijnlijk kon vermoeden. Zoals gezegd zijn we immers zelf allemaal bakkers. Er is altijd een lokale bakkersbond bij jou in de buurt die activiteiten en overleg organiseert.

> zo ziet de organisatie eruit 

Bakkers²

We hebben het de hele tijd over ‘bakkers’. Toegegeven, dat is om het ons makkelijk te maken. ‘Bakker’ is nu eenmaal een alles omvattende term, maar voor ons betekent dit zowel broodbakker, banketbakker, chocolatier als ijsbereider. De vier artisanale beroepen die met natuurlijke basisproducten aan de slag gaan zijn verenigd in de bakkerijfederatie Bakkers Vlaanderen.

Goed om weten

Ben je lid van een lokale bakkersbond dan ben je lid van Bakkers Vlaanderen. Zo eenvoudig is dat!

> Lid worden