DOSSIER Geregistreerde kassa

 Enkel bij verbruik ter plaatse 

Bakkers, chocolatiers en ijsbereiders met een verbruikerszaal moeten sinds 2016 werken met een geregistreerd kassasysteem.

De geregistreerde kassa is een voorwaarde voor de BTW-verlaging van 21% naar 12% voor maaltijden (excl. drank). Dit betekent dat exploitanten die minstens 10% omzet uit maaltijden halen de rekening moeten uitreiken via een geregistreerd kassasysteem. Dit is ook het geval wanneer het serveren van maaltijden een bijkomstigheid is.

Nieuwsoverzicht

 BIBAC PLUS   BIBAC PLUS FRESH 2019… AFTELLEN NAAR SEPTEMBER!
>>> 25-06-2019
Bibac Plus Fresh- dé ontmoetingsplaats bij uitstek voor elke bakker, slager en traiteur - vindt dit jaar traditiegetrouw opnieuw plaats in Antwerp Expo. Met nog 2,5 maanden voor de aanvang van de beurs, is het aftellen stilaan begonnen…

 Algemeen   Enquête occasionele helpers
>>> 24-06-2019
Veel ondernemers worden ondersteund door een netwerk van familie en vrienden. Zij helpen af en toe een handje in de zaak. Dit statuut van “occasionele of toevallige helper” wordt soms argwanend bekeken.

 Algemeen   Ambacht voor het leven: promotieactie 2019
>>> 29-05-2019
Het broodverbruik staat al jaren onder druk. Bakkers Vlaanderen nam het initiatief om in 2019 van 30/9 tot 6/10 de WEEK VAN DE AMBACHTELIJKE BAKKER te lanceren.

> Alle nieuws