DOSSIER Geregistreerde kassa

 Enkel bij verbruik ter plaatse 

Bakkers, chocolatiers en ijsbereiders met een verbruikerszaal moeten sinds 2016 werken met een geregistreerd kassasysteem.

De geregistreerde kassa is een voorwaarde voor de BTW-verlaging van 21% naar 12% voor maaltijden (excl. drank). Dit betekent dat exploitanten die minstens 10% omzet uit maaltijden halen de rekening moeten uitreiken via een geregistreerd kassasysteem. Dit is ook het geval wanneer het serveren van maaltijden een bijkomstigheid is.

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  (Wanneer) is het te warm om te werken?
>>> 17-07-2018
Deze week trekt er nog eens een hittegolf over België. De hitte zorgt mogelijk voor wat ongemak op de werkplaats. Wanneer is het té warm om te werken? En wat moet u als werkgever doen als blijkt dat de temperatuur in uw bedrijf te hoog oploopt?

 Beroep  Demo: Luxe patisserie met M.O.F. Jérôme Chaucesse
>>> 10-07-2018
Op dinsdag 23 oktober geeft meesterpatissier Jérôme Chaucesse een unieke demo in bakkerijschool Ter Groene Poorte.

 Onderwijs  Gezocht: praktijkdocenten Syntra Leuven
>>> 09-07-2018
Syntra Leuven is op zoek naar een praktijkdocent voor het 2de jaar ambachtelijk chocoladebewerker en een praktijkdocent bakker voor onze avondopleidingen. Bekijk hier de vacatures.

> Alle nieuws