Beroep

 Beroep  Ode aan de bakkers
>>> 12-04-2018
Pieter Declercq schreef een stuk over de bakkers en patissiers op zijn blog Hot Cuisine de Pierre. De komende maanden onderneemt hij een tocht langsheen onze Belgische bakkers en patissiers.

 Beroep  Van akker tot bakker
>>> 26-03-2018
Deel 1: De (over)grootmoeder van onze huidige tarwe... EENKOORN!

 Beroep  Enquête interesse oergranen bij bakkers
>>> 13-03-2018
In het kader van het TETRA-project Alterbake aan Universiteit Gent en Hogeschool Gent bestuderen wij de interesse in oergranen bij bakkers. Verder in deze enquête krijgt u meer uitleg over de term 'oergranen' en het onderzoek. De enquête duurt max 10 min.

 Beroep  Gorgonzola-ijs met vijgen en ham beste ijssmaak van ons land
>>> 23-02-2018
Mathieu Eyckmans van Ijssalon Oyya in Brugge is de nieuwe Belgisch Kampioen Gelato geworden. Hij won een spannende en goed bezette Gelato Festival Challenge in de Carpigiani Gelato University in Zandhoven (Antwerpen).

 Beroep  DEMO IVVOB Rendabel, rationeel (droog)gebak doorheen de seizoenen
>>> 24-01-2018
Lekkere gebakjes vragen niet altijd veel tijd en dure grondstoffen. Met enkele tips & tricks gaan we aan de slag om een rendabel gebak op te bouwen die gemakkelijk te combineren is met de verschillende seizoenen.

 Beroep  Unieke banketdemo met Mathieu Dierinck
>>> 24-01-2018
VABA St-Aubertuscentrum presenteert op dinsdag 6 maart in bakkerijschool Ter Groene Poorte een topdemonstratie met Mathieu Dierinck.

 Beroep  De bakkerij van 2020 is op Europain
>>> 20-12-2017
Van 3 tot en met 6 februari gaat in Parijs de internationale beurs van de bakkerij-, banketbakkerij-, roomijs-, chocolade- en snoepgoedsector Europain door.

 Beroep  Convenant Suiker en vet reductie
>>> 23-11-2017
De bakkerijsector is er zich van bewust dat een gezamenlijke inspanning nodig is om de problematiek van overgewicht en obesitas het hoofd te bieden. Help ons mee en vul de enquête in.

 Beroep  Barry Callebaut onthult een vierde chocoladesoort: Ruby
>>> 13-09-2017
80 jaar na de introductie van witte chocolade als derde chocoladesoort na puur en melk, onthult Barry Callebaut ‘Ruby’: de vierde soort, die gemaakt is van de Ruby cacaoboon. Ruby chocolade bezit een intense smaak en een karakteristieke roodachtige kleur.

 Beroep  Gloednieuw opleidingslokaal klaar voor opening
>>> 11-09-2017
Op 20 september 2017 opent Vlaams minister van Werk en Economie Philippe Muyters officieel Het Bakkersatelier, waar Alimento en Syntra AB vanaf dan een reeks specifieke opleidingen zullen organiseren voor ervaren vakmensen en jonge talenten.

 Beroep  Südback in Stuttgart 23 - 26 september: gratis toegangsticket
>>> 06-09-2017
Van 23 tot 26 september 2017 vindt de jaarlijkse handelsbeurs Südback plaats in Messe Stuttgart, Duitsland. Klik hier voor een gratis toegangsticket.

 Beroep  Vacature patisserie adviseur bij FrieslandCampina Foodservice NEDERLAND
>>> 05-09-2017
FrieslandCampina is per 1 oktober op zoek naar een patisserie adviseur voor de ambachtelijke bakkerij. Het bedenken en ontwikkelen van innovatieve patisserie concepten op basis van onze grondstoffen staat in deze functie centraal.

 Beroep  1 jaar ambachtsman: 42 erkenningen
>>> 18-07-2017
De wettelijke definitie van ambachtsman trad een jaar geleden in werking.36 bakkers en 6 chocolatiers kregen hun erkenning.

 Beroep  Starter Toon (19) geeft tips aan schoolverlaters
>>> 11-04-2017
Naar jaarlijkse gewoonte deelt Bakkers Vlaanderen in de maanden mei en juni infopakketten uit in de scholen. Dit jaar wordt dat pakket uitgebreid met een interview met Toon De Peuter uit Laakdal.

 Beroep  Staatssecretaris De Backer wil flexi-jobs bij de bakker
>>> 28-02-2017
Staatssecretaris Philippe De Backer ging dinsdag 28 februari in Antwerpen aan de slag achter de toog van een bakkerij en een beenhouwerij. De Backer wil het systeem van de flexi-jobs uitbreiden naar beide sectoren.

 Beroep  Hoge kortingen op online boekenmarkt
>>> 28-02-2017
Uitgeverij Lannoo start zijn voorjaarsboekenmarkt, met kortingen van -50% en -70% op meer dan 400 titels. Daarbij enkele interessante sectorgerelateerde titels. De boekenmarkt loopt tot eind maart.

 Beroep  Demonstratie van exquise banketgebak met Serge Alexandre
>>> 02-02-2017
Op dinsdag 21 februari organiseert VABA St-Aubertuscentrum een unieke demo met toppatissier Serge Alexandre.

 Beroep  Ijsbereiders strijden om beste ijssmaak van het land
>>> 31-01-2017
De Gelato World Tour, de eerste wedstrijd die op zoek gaat naar de beste smaken in de wereld, komt naar België. 18 ijsbereiders kruisen de degens en zullen gekeurd worden door een onafhankelijke en professionele jury.

 Beroep  TIENDE EDITIE TECHCLASS: schrijf je nu in!
>>> 12-12-2016
Op vrijdag 10 maart 2017 is het zover : dan houdt UNIZO Stichting Onderwijs & Ondernemen voor de tiende maal haar “Openbedrijvendag voor scholen”.

 Beroep  Preselectie “Belgian Championship Aspirant Baker” 2017
>>> 23-11-2016
Twee jaarlijks organiseert “Aspirant Baker” het Belgisch kampioenschap Aspirant Baker. Inschrijven kan tot 31 december 2016.

 Beroep  5 nieuwe regels voedselinformatievermelding
>>> 15-11-2016
Eind 2016 treedt een laatste luik van de nieuwe voedingsinformatieregelgeving in voege. Zo komt er onder meer een aparte regeling voor verkoop in (brood)automaten en wordt er een uitzondering voorzien bij een ‘vlugge verkoop’.

 Beroep  Olivier Penet, Alexander Morsomme en Jaël Verleysen zegevieren
>>> 18-10-2016
Olivier Penet (brood), Alexander Morsomme (viennoiserie) en Jaël Verleysen (sierstuk) zijn de drie nieuwe Belgische kampioenen. In het prachtige decor van het Voedingssalon presteerden alle kandidaten op een bijzonder hoog niveau.

 Beroep  4 tips om een lekker brood te maken
>>> 11-10-2016
Een brood maken lijkt misschien wat 'gewoontjes' maar dat is het zeker niet. Ontdek hier enkele tips & tricks.

 Beroep  18de Europa Wisseltrofee Georges Boute
>>> 27-09-2016
De Europa Wisseltrofee G. Boute wordt ingericht door VABA- St. Aubertuscentrum, Brood- en Banketbakkerijschool Ter Groene Poorte “Dè Gastronomische school” en de oud-leerlingen bond I.V.V.O.B. V.Z.W.

 Beroep  Glutenvrij bakken: wat zijn de spelregels?
>>> 09-08-2016
Deze zomer veranderen er een aantal zaken aan de Europese Wetgeving in verband met glutenvrije producten. Verordening 828/2014 trad in werking op 20 juli 2016.

 Beroep  Minister Peeters slaat de bal mis met voorstel uitbreiding 38 uren week
>>> 28-04-2016
Minister van arbeid en werk Kris Peeters lanceerde vorige maand enkele ideeën rond het thema “werkbaar werk” Met zijn voorstel tot uitbreiding van de 38 uren week wilde hij de ondernemers gunstig stemmen. De bakkerijsector is hiermee echter niet gediend.

 Beroep  Betere technieken maken bakkersberoep socialer
>>> 10-03-2016
Op 8 en 9 maart kwamen meer dan 150 bakkers samen om bij te leren over werken met gekoelde degen en verdelen zonder ontgassen. "Er is terug meer interesse voor het bakkersberoep!"

 Beroep  BIBAC PLUS 2017: bakkers en slagers bundelen de krachten
>>> 07-03-2016
Bakkers Vlaanderen en de Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs België slaan de handen in elkaar ter realisatie van een vakbeurs in 2017.

 Beroep  Demo met Fabrice Debroux
>>> 11-02-2016
Richemont Club organiseert op dinsdag 23 februari een exclusieve demo-workshop. Deze wordt gegeven door Fabrice Debroux, eigenaar van patisserie Biasetto.

 Beroep  Nieuwe workshops IPV dit voorjaar
>>> 18-01-2016
IPV stelt aan de leden van Bakkers Vlaanderen graag hun opleidingsaanbod voorjaar 2016 voor. Neem hier snel een kijkje!

 Beroep  Workshop met Peter Kapp
>>> 07-01-2016
VABA St-Aubertuscentrum presenteert op dinsdag 2 februari een workshop met de 'beste Duitse bakker' Peter Kapp.

 Beroep  SYNTRA Snuffeldagen
>>> 06-01-2016
Leertijd is onvoldoende gekend bij jongeren. Via de snuffeldagen wil SYNTRA de leertijd in de kijker zetten en breder bekend maken.

 Beroep  Witte kassa verplicht vanaf 25.000 euro omzet uit voeding
>>> 23-12-2015
De witte kassa wordt enkel verplicht voor horecazaken die jaarlijks meer dan 25.000 euro uit voeding halen. De vier partijen van de regering-Michel zijn het daarover eens geraakt in het zogenaamde kerstakkoord.

 Beroep  Opleiding 'Verdelen van gerezen degen zonder ontgassen'
>>> 17-12-2015
IPV organiseert op dinsdag 8 en woensdag 9 maart 2016 een gratis opleiding techniek over een van de nieuwste evoluties in ons bakkerijberoep.

 Beroep  Gault&Millau smelt voor chocolade en patisserie
>>> 01-12-2015
Gault&Millau lanceert voor het eerst een gids die volledig in het teken staat van Chocolade en Patisserie. Op basis van anonieme proeverijen zijn er 85 chocolatiers en patissiers in opgenomen. Er is ook een website aan gekoppeld.

 Beroep  Voorkom bakkersastma
>>> 17-11-2015
IPV zal in samenwerking met Bakkers Vlaanderen info geven over deze problematiek. Via de diverse provinciale bakkersbonden krijg je de nodige data.

 Beroep  Overheid controleert lekkage koeltechnische installaties
>>> 20-10-2015
Mogelijk krijgt u binnenkort controle op uw koeltechnische installaties door de overheid. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid koelmiddel dat het gehele systeem bevat.

 Beroep  Zoektocht naar nieuw talent!
>>> 03-09-2015
De Richemontclub België gaat op 29 september op zoek naar nieuw talent in de bakkerswereld tijdens Broodway 2015 in Kortrijk.

 Beroep  Demonstratie met Thierry Wynant
>>> 14-08-2015
VABA St-Aubertuscentrum presenteert op dinsdag 22 september in bakkerijschool Ter Groene Poorte een exclusieve demo met meesterpatissier Thierry Wynant.

 Beroep  Studiedag Ons dagelijks brood
>>> 10-06-2015
Generaties lang hebben we ons dagelijks brood gekoesterd. Er wordt ook vannalles over beweerd, zowel in positieve als in negatieve zin. Maar wat is er nu echt van aan?

 Beroep  Bakkers Vlaanderen valt in de prijzen
>>> 10-06-2015
Bakkers Vlaanderen voorzitter Eddy Van Damme en ondervoorzitter Jan Kerkhofs kregen tijdens de laureaat van de arbeid een halssnoer als eredeken van de arbeid terwijl Johan Hoornaert als Emeritus – Eredeken van de arbeid benoemd werd. Proficiat!

 Beroep  Onderzoek naar nieuwe zuurdesems
>>> 02-06-2015
Flanders' FOOD subsidieert een onderzoeksproject rond innovatieve zuurdesems aan de VUB. Bakkers krijgen er de kans om nieuwe zuurdesems uit te testen, te proeven en te evalueren.

 Beroep  BAKKERS VLAANDEREN START CAMPAGNES
>>> 27-04-2015
We tellen momenteel nog maar 2.600 warme bakkers in Vlaanderen. Een daling van maar liefst 35% tegenover de jaren '90.

 Beroep  Infosessies rond allergenen
>>> 29-01-2015
Bakkers Vlaanderen organiseert in de vijf Vlaamse provincies infosessies omtrent allergenen. Een must voor elke bakker om dit bij te wonen.

 Beroep  Denk vroeger aan later!
>>> 29-01-2015
Integraal vzw en UNIZO Overnamecoach plannen in het voorjaar een Vlaamse roadshow over de problematiek van ‘eindeloopbaanplanning en pensioenvoorbereiding voor zelfstandigen, KMO’s en vrije beroepen’.

 Beroep  Generieke autocontrolegids lijkt van de baan
>>> 14-01-2015
FAVV bevestigt dat het huidig voorstel voor de generieke gids van tafel geveegd wordt. Hiermee komt het FAVV tegemoet aan de verzuchtingen van onze sector.

 Beroep  Volkoren gelinkt aan lagere sterftekans
>>> 08-01-2015
De American Medical Association publiceerde het resultaat van langdurig onderzoek bij 118000 mensen.

 Beroep  Registratieperiode geregistreerde kassa start op 1 januari 2015
>>> 31-12-2014
Iedereen die een geregistreerd kassasysteem (GKS) zal moeten gebruiken moet zich tussen 1 januari en 28 februari aanmelden op de website van FOD Financiën

 Beroep  Hulp bij de nieuwe allergenenregels
>>> 19-12-2014
Om de nieuwe regels vlot toe te passen bieden we je een stevige houvast en enkele handige standaard documenten waarmee je onmiddellijk aan de slag kan.

 Beroep  Forfait 2015: hier is de nieuwe coëfficiënt
>>> 19-12-2014
Bakkers Vlaanderen heeft met de centrale administratie onderhandeld over het forfait voor 2015. Bakkers die forfaitair belast worden die weten wat te doen.

 Beroep  Alles over allergenen
>>> 08-12-2014
Hoe moet je de nieuwe regelgeving interpreteren? Waar vind je kant-en-klare downloads? Over welke allergenen gaat het? Vind alles op één pagina!

 Beroep  Bakker Bikkems in Dagelijkse kost met heerlijke Hasseltse speculaas
>>> 01-12-2014
Ghislain Bikkems presenteert met gepaste trots zijn ambacht en vakmanschap. Herbekijk de aflevering hier.

 Beroep  Ook getest op mensen: de kracht van een gezond ontbijt mét brood
>>> 20-11-2014
Marcel Vanthilt liet radiopresentatrice Anja Daems in het VRT-programma 'Ook getest op mensen' 3 soorten ontbijt testen. Rara welk het beste uit de test kwam?

 Beroep  Schrijf je in voor Aspirant Baker!
>>> 23-10-2014
Is jouw bakkersgast of stagiair(e) een echt bakkerstalent? Dan is een deelname aan het ‘Belgian championship Aspirant Baker’ een absolute must.

 Beroep  18-jarige Belg Joran Defossez is beste jonge bakker van Europa
>>> 15-10-2014
Met collega Jens De Jonge kaapte Joren bovendien ook de landenprijs weg. De competitie was bikkelhard en het niveau torenhoog. Proficiat Joran en Jens!

 Beroep  Nieuwe productberekeningen online
>>> 22-08-2014
De Economische commissie van Bakkers Vlaanderen zet het einde van de vakantieperiode ferm in met 6 nieuwe kostprijsberekeningen. Exclusief voor leden.

 Beroep  Kb verplicht allergenenvermelding bij niet-voorverpakte producten
>>> 21-08-2014
Het nieuwe kb gaat op 13 december 2014 in voege en bepaalt dat 14 van de meest voorkomende allergenen ook bij niet voorverpakte voeding vermeld moet staan.

 Beroep  Onduidelijkheid over uitzondering verplichte voedingswaardevermelding
>>> 16-07-2014
Vanaf 13 december 2014 wordt overgeschakeld naar de nieuwe voedingswaardevermelding voor voorverpakte producten.

 Beroep  Demo glutenvrij door Richemont Club België
>>> 11-07-2014
Wie zich wil verdiepen in glutenvrij is op dinsdag 19 augustus in goede handen bij specialist Mario Fortin uit Quebec.

 Beroep  Barry Callebaut opent ‘Chocolate Academy’ in Wieze
>>> 30-06-2014
Vorige week werd het nieuwe opleidingscentrum onder grote belangstelling officieel geopend. Van de 16 centra wereldwijd is dat in Wieze het grootst.

 Beroep  Aparte verdeling Steps vanaf september
>>> 23-06-2014
Steps zal niet langer samen met De Zondag verstuurd worden, maar wordt een volwaardig magazine dat in het midden van de week verschijnt bij de bakker.

 Beroep  Provinciale controlecampagne blootstelling bloemstof
>>> 27-05-2014
De FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg zal 40 bakkers uit de provincie Antwerpen inspecteren tijdens de maanden juni, juli en augustus

 Beroep  Masterclass 'Lekker zonder Gluten'
>>> 16-04-2014
Op donderdag 8 mei 2014 organiseert VABA, samen de gastronomische school Ter Groene Poorte, een masterclass ‘Lekker Zonder Gluten’.

 Beroep  Workshops dieetbakkerij
>>> 16-04-2014
Meer en meer klanten hebben specifieke eisen voor hun voeding. Deze workshops van IPV spelen hierop in.

 Beroep  Moet ik een nieuw weegtoestel aangeven?
>>> 15-04-2014
Als het een meettoestel is om de prijs te bepalen, een weegschaal in de winkel dus, dan moet dit toestel gekend zijn bij de FOD economie.

 Beroep  Dit zijn de exposanten op BIBAC
>>> 28-02-2014
Op 16 maart zwaaien de deuren van de grootste Vlaamse bakkersbeurs wagenwijd open. BIBAC is er klaar voor en deze exposanten zijn dat ook!

 Beroep  Label ambachtsman vandaag gestemd
>>> 14-02-2014
De Kamer van Volksvertegenwoordigers heeft het wetsontwerp voor de wettelijke definitie van ambachtsman en ambachtsonderneming goedgekeurd.

 Beroep  Doe mee aan de Dag van de Ambachten!
>>> 31-01-2014
Toon je vakmanschap, versterk je relatie met klanten, verhoog de betrokkenheid met de buurt en maak nieuwe klanten nieuwsgierig tijdens de Dag van de Ambachten.

 Beroep  Industrieel vs. ambachtelijk: reportage RTBF
>>> 06-12-2013
De recente reportage over de bakkerijsector is niet onopgemerkt gebleven binnen de federatie. Industriële en kleine bakkerijen worden onder de loep genomen.

 Beroep  Lonen PC118.03 geïndexeerd met 1,04%
>>> 06-12-2013
Niet vergeten dat de lonen PC118.03 zoals ieder jaar geïndexeerd worden. Bekijk snel het overzicht van de baremalonen.

 Beroep  Bakkersforfait 2014
>>> 06-12-2013
Bakkers Vlaanderen onderhandelt ieder jaar het forfait met de centrale BTW-administratie. De gegevens voor 2014 vind je hieronder in een handig overzicht..

 Beroep  Niet akkoord met ontwerp ambachtsman
>>> 28-11-2013
De definitie die nu op tafel ligt laat toe dat industriële bedrijven ook 'ambachtelijke' producten kunnen maken. We verzetten ons tegen deze uitholling van de term.

 Beroep  Onveilige branddekens overspoelen de markt
>>> 31-10-2013
Wellicht heb je een blusdeken om een brandende friteuse te doven. Kijk goed na of deze ook geschikt is voor vet- en oliebranden.

 Beroep  Bakker Knapen helpt zuurdesemonderzoek
>>> 01-09-2013
"We onderzoeken hoe we productkwaliteit verder kunnen verbeteren. Het voordeel is dat we de resultaten als eerste kunnen toepassen in onze bakkerij." De VUB is volop op zoek naar bakkers die willen meewerken. Inschrijven kan nog.

 Beroep  Bakker en overheid: geslaagd huwelijk?
>>> 02-09-2013
Ook u als bakker zal ongetwijfeld al het onderwerp hebben uitgemaakt van één of ander onderzoek door een overheidsinstantie.

 Beroep  Onze beroepskwalificaties goedgekeurd
>>> 25-07-2013
Bakkers Vlaanderen en IPV hebben de competenties nodig voor onze beroepen uitgeschreven. Deze zijn goedgekeurd en zullen toegepast worden op de scholen.

 Beroep  Definitie 'ambachtsman' in de maak
>>> 19-07-2013
Minister Laruelle heeft na een eerste poging in 2012 tot onze vreugde de draad weer opgepikt om een definitie voor ambachtsman wettelijk vast te leggen.

 Beroep  Nieuwe website Aspirant Baker
>>> 03-07-2013
Aspirant Baker, de vzw die o.a. het Belgian Championship Aspirant Baker organiseert heeft een nieuwe website. De moeite om regelmatig te checken.

 Beroep  Bakker worden is te gemakkelijk
>>> 19-06-2013
Althans toch als je via de examencommissie je diploma behaalt. We reageren om het niveau in de sector hoog te houden en oneerlijke concurrentie uit te sluiten.

 Beroep  Nieuwe versie broodautomatentaks Rotselaar
>>> 03-06-2013
Nadat de gouverneur het bestuur teruggefloten had, onderneemt de gemeente nu een nieuwe poging om via de taks de wildgroei aan automaten aan te pakken.

 Beroep  We bepleiten mondelinge voedingsinfo
>>> 09-04-2013
De Europese Commissie vraagt om verplichte schriftelijke allergeneninfo. Bakkers Vlaanderen dringt er bij de FOD Volksgezondheid op aan om hier niet op in te gaan.

 Beroep  Bekijk online de didactische filmpjes van het IPV
>>> 07-02-2013
Een uitstekend manier om nieuwe technieken bij te leren en je vakmanschap aan te scherpen.

 Beroep  Nieuwe coëfficiënt forfait ijsbereiders 2013
>>> 03-01-2013
Bakkers Vlaanderen heeft samen met de Franstalige collega's en de centrale BTW-administratie een nieuw forfait onderhandeld voor onze leden ijsbereiders.

 Beroep  Nieuwe coëfficiënt bakkersforfait 2013
>>> 13-12-2012
Bakkers Vlaanderen heeft samen met de Franstalige collega's en de centrale BTW-administratie een nieuw forfait onderhandeld.

 Beroep  Minimumprijs voor brood een goed idee zijn?
>>> 13-12-2012
We krijgen van onze collega-leden, omwille van de crisis, af en toe de vraag of een minimumprijs ons zou beschermen tegen de lagere prijzen van de supermarkt.

 Beroep  Investeren in betaaltechnologie?
>>> 11-12-2012
Bestaande technologie zou wel eens snel verouderd kunnen zijn. Lees ons advies én hoe jouw telefoon het pintje van je maat zal betalen. (Vergeet je inlogcode niet!)

 Beroep  Geregistreerde kassa uitgesteld tot 1/01/2014
>>> 23-11-2012
Voor onze leden die een verbruikszaal hebben zal de extra tijd een hele opluchting zijn. Keuzes kunnen gemaakt worden en zaken in orde gebracht.

 Beroep  IPV verdubbelt inschrijvingen voor bakkerijopleidingen
>>> 15-11-2012
IPV, de opleidingspartner van Bakkers Vlaanderen, heeft in 2012 zomaar eventjes meer dan de 50% meer inschrijvingen gehad dan in 2011. Knap resultaat!

 Beroep  Wij hebben een cool beroep!
>>> 08-11-2012
Op 26 februari kan je de jeugd tijdens de onderwijsvakmansroute tonen dat wij een cool beroep hebben. Deelname is bovendien knappe promo voor je eigen zaak.

 Beroep  Succesvolle campagne van de Oost- en West-Vlaamse bakkers
>>> 08-11-2012
De steun van de Oost- en West-Vlaamse bakkersbonden aan de actie voor vroegtijdige opsporing van borstkanker is niet onopgemerkt voorbij gegaan.

 Beroep  De nieuwe PASSIE is klaar: innovatieve smaken
>>> 26-10-2012
PASSIE november-december zit binnen enkele weken in de bus en is opnieuw een knaller van formaat. We lichten een tipje van de sluier. Spannend!

 Beroep  Bakkers Vlaanderen in overleg over de broodautomaat
>>> 19-09-2012
De Hoge raad voor Zelfstandigen en KMO gaat na of de regelgeving omtrent automaten correct wordt nageleefd in de verschillende sectoren waaronder de bakkerijsector.

 Beroep  Extra dienstverlening noodzakelijk én lonend
>>> 19-09-2012
Zes op de tien lokale voedingswinkels levert aan huis. Een meerderheid doet dat bij iedereen die daarom vraagt en niet enkel bij minder mobiele of minder jonge klanten.

 Beroep  Die dag bij de diëtist: Is brood een dikmaker?
>>> 03-09-2012
"Een dagelijkse portie gezonde energie, als ontbijt en lunch, 's avonds of tussendoor" dát is de boodschap van de gezondheidsfolder over brood die de voedingsinformatiecel van VLAM bij o.a. diëtisten en voedingsdeskundigen brengt.

 Beroep  Brood met een voorbereiding van 18 tot 36 uur
>>> 20-08-2012
Eenvoud kan ook mooi zijn. Dat heeft deze Tilburgse bakker goed begrepen met een uitgekiend concept en een heldere visie voor al zijn producten: zuurdesem en niet meer dan dat.

 Beroep  Prijsaanduiding bakkers moet beter
>>> 30-07-2012
ADCB stelt heel wat inbreuken vast op de wetgeving rond prijsaanduiding. Prijzen zijn niet of onvolledig aangeduid.

 Beroep  Gefaseerde invoering geregistreerde kassa vanaf 1 juli 2012
>>> 18-07-2012
De verplichting tot gebruik van de geregistreerde kassa zal vanaf 1 juli 2013 in fasen verlopen.

 Beroep  Hou je klaar voor de geregistreerde kassa
>>> 13-07-2012
Aan de BTW-verlaging van 21% naar 12% zijn voorwaarden gekoppeld die een fiscale impact hebben op bakkers en ijsbereiders met een verbruikszaal.

 Beroep  Klant ergert zich aan reclame op broodzakken
>>> 29-06-2012
Meer en consumenten laten weten dat ze de bedrijfsreclame op de broodzakken van hun bakker meer dan beu zijn.

 Beroep  Toon de 'Vers van de bakker'-filmpjes in je winkel
>>> 28-06-2012
De succesvolle spots zijn voorlopig niet meer te zien op tv, maar je kan ze wel in je winkel tonen. Leuk voor de wachtende klanten!

 Beroep  Nieuwe promotiemap geeft jonge bakkers een duwtje in de rug
>>> 18-06-2012
De doorstroom van de school naar het beroep stimuleren.

 Beroep  Waarvoor word je wakker?
>>> 30-05-2012
Nieuwe promotiecampagne met bekend gezicht.

 Beroep  Inschrijven voor de bokesdozenactie van Eén tot 31 mei
>>> 25-05-2012
Promotiecampagne zet vers brood van de bakker in de kijker.

 Beroep  Bakkers Vlaanderen reageert op prijsverlaging brood Delhaize
>>> 26-04-2012
Prijzenslag is voor de supermarktketens. Bakkersklanten kiezen voor versheid en kwaliteit.

 Beroep  Blik achter de schermen van de nieuwe tv-spots
>>> 07-05-2012
Promotie voor de bakker

Nieuwsoverzicht

 Beroep  Ode aan de bakkers
>>> 12-04-2018
Pieter Declercq schreef een stuk over de bakkers en patissiers op zijn blog Hot Cuisine de Pierre. De komende maanden onderneemt hij een tocht langsheen onze Belgische bakkers en patissiers.

 Personeel  Lonen verkooppersoneel PC 201 geïndexeerd met 2 %
>>> 29-03-2018
De lonen van het verkooppersoneel zijn per 1 april verhoogd met 2 %. Dit zowel voor de schaallonen als voor de reële lonen. Hierbij een overzicht van de actuele bedragen van het PC 201.

 Personeel  Jaarlijkse premie voor verkooppersoneel PC 201
>>> 29-03-2018
Tijdens de onderhandelingen voor een sectorakkoord 2013-2014 kwamen werkgevers en vakbonden overheen om vanaf 2014 in de maand april een bruto jaarlijkse premie uit te betalen.

> Alle nieuws