Wow, dit is pas een spectaculaire QR-toepassing!

Algemeen

11-09-2012

QR-codes, je kent ze wel die zwart-witte vierkante blokje die je her en der kan inscannen. Wie creatief is kan er echt leuke dingen mee doen, maar wat ze er in dit filmpje mee doen is werkelijk briljant.

Je ziet ze her en der opduiken de zwart-witte geblokte vierkantjes. QR staat voor quick response en is een tweedimensionele streepjescode die informatie bezit in tekstvorm of die je rechtstreeks met een website verbindt. Op het internet vind je verschillende websites waar je een QR-codes kan aanmaken. Voer tekst of een webadres in en klaar is kees. De verkregen code kan je vervolgens naar wens gebruiken.

Een QR-code gebruiken kan interessant zijn, omdat het een klant tot actie aanzet voor jou zaak. En omdat hem of haar kan verrassen met wat er achter de QR-code te vinden is. Het gevaar is dan weer dat het resultaat teleurgesteld is. Bijvoorbeeld als het gebruik van de code ongeïnspireerd is of leidt naar iets dat niets met je zaak te maken heeft.

Om een QR-code te kunnen lezen heb je een smartphone of tabletcomputer nodig met een ingebouwd fototoestel. Een specifieke applicatie of app zet de gescande code om.

Wat dacht je van deze toepassingen?

  • Bakkerij Heidi maakt QR-codes in marsepein en legt die op een taartje. Als een klant de code inscant dan komt die te weten hoe de taart gemaakt werd. Leuk hé! Uiteraard, kan de klant ook een persoonlijke boodschap in een QR van marsepein laten zetten. Dubbele pret als iemand die taart als verrassing krijgt.   

     > Bakkerij Heidi

  • De creatieve toepassing van een Koreaanse supermarktketen hieronder is tegelijk geniaal en spectaculair. Bekijk snel het filmpje!


Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Kamal Kharmach helpt ondernemers in nieuw En-programma
>>> 07-08-2019
Binnenkort starten de opnames van het nieuwe programma De zaak met Kamal Kharmach. Daarin trekt Kamal naar allerlei ondernemers die voor een dringend probleem staan, en gaat hij samen met hen op zoek naar een oplossing.

 WEEK VAN DE AMBACHTELIJKE BAKKER   Promotieactie 2019: inschrijven tot 15 augustus!
>>> 07-08-2019
Je kan nog enkele dagen inschrijven om deel te nemen aan de Week van de Ambachtelijke Bakker (30/9-6/10). Via tv-spots wordt de consument opgeroepen om naar hun bakker te gaan. Het zou spijtig zijn als uw klanten merken dat jij niet meedoet, toch?

 BIBAC PLUS   BIBAC PLUS: ontdek de nieuwste ontwikkelingen van jouw ambacht
>>> 06-08-2019
Binnen 7 weken is het zover: van zondag 22 tot en met woensdag 25 september gooit BIBAC PLUS zijn deuren open in Antwerp Expo!

> Alle nieuws