Wow, dit is pas een spectaculaire QR-toepassing!

Algemeen

11-09-2012

QR-codes, je kent ze wel die zwart-witte vierkante blokje die je her en der kan inscannen. Wie creatief is kan er echt leuke dingen mee doen, maar wat ze er in dit filmpje mee doen is werkelijk briljant.

Je ziet ze her en der opduiken de zwart-witte geblokte vierkantjes. QR staat voor quick response en is een tweedimensionele streepjescode die informatie bezit in tekstvorm of die je rechtstreeks met een website verbindt. Op het internet vind je verschillende websites waar je een QR-codes kan aanmaken. Voer tekst of een webadres in en klaar is kees. De verkregen code kan je vervolgens naar wens gebruiken.

Een QR-code gebruiken kan interessant zijn, omdat het een klant tot actie aanzet voor jou zaak. En omdat hem of haar kan verrassen met wat er achter de QR-code te vinden is. Het gevaar is dan weer dat het resultaat teleurgesteld is. Bijvoorbeeld als het gebruik van de code ongeïnspireerd is of leidt naar iets dat niets met je zaak te maken heeft.

Om een QR-code te kunnen lezen heb je een smartphone of tabletcomputer nodig met een ingebouwd fototoestel. Een specifieke applicatie of app zet de gescande code om.

Wat dacht je van deze toepassingen?

  • Bakkerij Heidi maakt QR-codes in marsepein en legt die op een taartje. Als een klant de code inscant dan komt die te weten hoe de taart gemaakt werd. Leuk hé! Uiteraard, kan de klant ook een persoonlijke boodschap in een QR van marsepein laten zetten. Dubbele pret als iemand die taart als verrassing krijgt.   

     > Bakkerij Heidi

  • De creatieve toepassing van een Koreaanse supermarktketen hieronder is tegelijk geniaal en spectaculair. Bekijk snel het filmpje!


Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  20ste editie Belgian Corporate Video Festival
>>> 18-02-2019
Op 6 juni 2019 vindt de 20ste editie van het Belgian Corporate Video Festival plaats in Kinepolis Brussel. Ook dit jaar kunnen de beste corporate videoís verschillende awards winnen in uiteenlopende categorieŽn.

 Beroep  Alternatieve granen - desembroden - gekoelde degen
>>> 13-02-2019
Alimento organiseert op 12 maart een full option opleiding. MichaŽl, Ludovic en Guido zullen tijdens deze opleiding een combinatie doen van deze verschillende technieken en producten.

 Algemeen   Alimento is op zoek naar een nieuwe Opleidingsadviseur Bakkerij
>>> 04-02-2019
Heb jij een hart voor Opleiding en Voeding? Dan ben jij misschien wel de geschikte kandidaat!

> Alle nieuws