Wow, dit is pas een spectaculaire QR-toepassing!

Algemeen

11-09-2012

QR-codes, je kent ze wel die zwart-witte vierkante blokje die je her en der kan inscannen. Wie creatief is kan er echt leuke dingen mee doen, maar wat ze er in dit filmpje mee doen is werkelijk briljant.

Je ziet ze her en der opduiken de zwart-witte geblokte vierkantjes. QR staat voor quick response en is een tweedimensionele streepjescode die informatie bezit in tekstvorm of die je rechtstreeks met een website verbindt. Op het internet vind je verschillende websites waar je een QR-codes kan aanmaken. Voer tekst of een webadres in en klaar is kees. De verkregen code kan je vervolgens naar wens gebruiken.

Een QR-code gebruiken kan interessant zijn, omdat het een klant tot actie aanzet voor jou zaak. En omdat hem of haar kan verrassen met wat er achter de QR-code te vinden is. Het gevaar is dan weer dat het resultaat teleurgesteld is. Bijvoorbeeld als het gebruik van de code ongeïnspireerd is of leidt naar iets dat niets met je zaak te maken heeft.

Om een QR-code te kunnen lezen heb je een smartphone of tabletcomputer nodig met een ingebouwd fototoestel. Een specifieke applicatie of app zet de gescande code om.

Wat dacht je van deze toepassingen?

  • Bakkerij Heidi maakt QR-codes in marsepein en legt die op een taartje. Als een klant de code inscant dan komt die te weten hoe de taart gemaakt werd. Leuk hé! Uiteraard, kan de klant ook een persoonlijke boodschap in een QR van marsepein laten zetten. Dubbele pret als iemand die taart als verrassing krijgt.   

     > Bakkerij Heidi

  • De creatieve toepassing van een Koreaanse supermarktketen hieronder is tegelijk geniaal en spectaculair. Bekijk snel het filmpje!


Nieuwsoverzicht

 Algemeen   FAVV schrapt controles op zoutgehalte
>>> 13-12-2018
Het FAVV zal vanaf 2019 geen controles meer zullen uitvoeren op het zoutgehalte in het brood. Er zal ook geen peiling meer gedaan worden naar het gebruik van gejodeerd zout.

 Algemeen   Schadelijke koelmiddelen? Boete: 3.000 - 25.000 euro
>>> 11-12-2018
De overheid gaat de controles op uw koeltechnische installaties opvoeren. Een 30-tal inspecteurs gaan op pad om na te gaan of bedrijven de regelgeving inspecteren. Bij vastgestelde inbreuken kunnen boetes oplopen tot 25.000 euro.

 Algemeen   Pyjamadag zoekt bakkers
>>> 03-12-2018
VZW Krijtlijn organiseert op 15 maart 2019 (pyjamadag) een online seminariedag t.v.v. Bednet en zoekt hiervoor nog bakkers die voor het ontbijt willen zorgen.

> Alle nieuws