Wie wordt Belgisch kampioen bakkerij 2014?

Algemeen

 Creativiteit & ambacht centraal 

02-10-2014

Op zondag 5 en maandag 6 oktober vindt op het Voedingssalon in Brussels Expo het Belgische kampioenschap bakkerij plaats. Organisator van dienst is de Richemont Club BelgiŽ.

Wedstrijddag 1: 5 oktober

Zondagmorgen om 07u30 zal het officiële startshot gegeven worden van de tweede editie van het Belgisch kampioenschap bakkerij. In de discipline viennoiserie en sierstuk zullen Michel Eyckerman (sierstuk), Dirk Lagast (viennoiserie) en Gert Buitinck (viennoiserie) het tegen elkaar opnamen. Ook bakker Walter Timmermans zal op zondag aanwezig zijn, maar dan in de discipline brood.

Wedstrijddag 2: 6 oktober

Maandag 6 oktober staat helemáál in het teken van brood. De andere vier deelnemers - Waldoo Deroo, Olivier Penet, Tim Peynsaert en Stijn Vander Donck - hebben dan tot 14u30 de tijd om al hun producten te maken en zo goed mogelijk te etaleren. De enige decoratie die gebruikt mag worden tijdens de wedstrijd is wat de bakkers zelf maken en een naamkaartje, zodat omstanders weten wat ze gemaakt hebben.

Finale
 
Maandagnamiddag om 16u00 zal de jury bekend maken wie zich een jaar lang de beste bakker van België mag noemen. Juryleden Eddy Van Damme (voorzitter Bakkers Vlaanderen), Liesbeth Inghelram (conservator Bakkerijmuseum Veurne), Jimmy Griffin (Ierse bakker met ervaring als jurylid in internationale wedstrijden) en François Wolfsberger (uit Zwitersland) zullen de acht kandidaten hiervoor beoordelen en de plaatsten uitdelen. Het beloofd alvast een spannende wedstrijd te worden waar creativiteit en ambacht centraal staan!
 

Praktisch

Voedingssalon - Brussels Expo
Belgiënplein 1
1020 Brussel
 
Hal 5 - Stand 5201/5211
 
Elke kandidaat heeft recht op 1 uur voorbereiding de dag voor de wedstrijd en 8 uren de dag van de wedstrijd zelf om de producten te maken en te presenteren.