Wie kan als student werken?

Personeel

12-07-2017

De wet bevat geen definitie van het begrip student. In het algemeen moeten we het begrip student ruim interpreteren. Het gaat om elke student die regelmatig is ingeschreven in een onderwijsinstelling voor zover hij geen beperkt leerplan volgt.

Deze ruime definitie omvat niet alleen studenten die dagonderwijs volgen, maar ook bijvoorbeeld thesisstudenten, vrije leerlingen en zij die examens voorbereiden voor de centrale examencommissie.

Jongeren vanaf 15 jaar die niet meer onderworpen zijn aan de voltijdse leerplicht kunnen een studentenovereenkomst sluiten. Sommige studenten kunnen geen studentenovereenkomst sluiten. Het gaat om studenten die:

  • alleen avondonderwijs of een andere vorm van onderwijs met beperkt leerplan volgen;
  • een niet-bezoldigde stage verrichten die deel uitmaakt van hun studieprogramma;
  • langer dan 12 maanden ononderbroken verbonden zijn door een arbeidsovereenkomst bij dezelfde werkgever.

 

Een student die afstudeert in juni kan nog tot en met 30 september van dat jaar met een studentenovereenkomst werken. Studenten die in een systeem van duaal leren (deeltijds onderwijs) zitten, zullen binnenkort ook nog als student kunnen werken in de vakantieperiodes. Minister van werk Kris Peeters heeft hiervoor een wijziging in de pijplijn zitten.
 

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Kamal Kharmach helpt ondernemers in nieuw En-programma
>>> 07-08-2019
Binnenkort starten de opnames van het nieuwe programma De zaak met Kamal Kharmach. Daarin trekt Kamal naar allerlei ondernemers die voor een dringend probleem staan, en gaat hij samen met hen op zoek naar een oplossing.

 WEEK VAN DE AMBACHTELIJKE BAKKER   Promotieactie 2019: inschrijven tot 15 augustus!
>>> 07-08-2019
Je kan nog enkele dagen inschrijven om deel te nemen aan de Week van de Ambachtelijke Bakker (30/9-6/10). Via tv-spots wordt de consument opgeroepen om naar hun bakker te gaan. Het zou spijtig zijn als uw klanten merken dat jij niet meedoet, toch?

 Algemeen   De nieuwe werkbaarheidscheque: hoe werkt die precies?
>>> 06-08-2019
Word je geconfronteerd met medewerkers die gedemotiveerd zijn, last hebben van overmatige stress of het werkplezier kwijt zijn? Hoe moet je daar als werkgever mee omgaan?

> Alle nieuws