Welk brood bakt u morgen?

Beroep

13-09-2018

De partners van het Europees Interregproject AVENIRS nodigen u uit op maandag 1 oktober 2018 voor hun projectlancering tijdens de vakbeurs voor de bakkerijsector BROODway in Kortrijk.

Wit of bruin, volkoren of meergranen, zoet of zout... het mag voor uw klant waarschijnlijk iets meer zijn dan een kleintje gesneden. Hoe en wanneer koopt de consument zijn dagelijks brood? Lanceer mee het project AVENIRS en werp een blik op de consumptietrends, krijg inzicht in de uitdagingen die op u afkomen en bezoek de bakkerijbeurs BROODway in Kortrijk Xpo.

PROGRAMMA

Plenair gedeelte: simultane vertaling Frans/Nederlands. Rondleiding: Engels.

09.30 u.: Ontvangst met koffie en Kalletaart
10.00 u.:

  • Projectvoorstelling

CMA, POM West-Vlaanderen, Syntra West

  • Een Frans-Vlaams project

Interreg

  • De veranderende broodconsumptie. De kijk van een wereldspeler

Lesaffre International

  • Innoveren, een noodzaak. Trends en cijfers

Unilasalle

  • Bakker, een onmisbaar ambacht. Getuigenis

WEBA & OP française

11.00 u.: Receptie
12.00 u.: Gegidst bezoek aan BROODway (beperkt aantal plaatsen )
Vrij bezoek aan BROODway/MEATexpo 

www.avenirs.eu

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  GEANNULEERD: Openbare (gerechtelijke) verkoop van een handelszaak
>>> 10-10-2018
De openbare (en gerechtelijke) verkoop van morgen, donderdag te Brecht, Kerklei 51 zal NIET doorgaan.

 Ondernemer  Week van de Bedrijfsoverdracht
>>> 10-10-2018
Eind deze maand (van 22 tot 26 oktober 2018) vindt de "Week van de Bedrijfsoverdracht" plaats in de drie gewesten. Hier vindt u de link naar de concrete informatie over de voorziene activiteiten.

 Beroep  Vernieuwde allergenenfiches beschikbaar
>>> 05-10-2018
Op verzoek van het FAVV heeft Bakkers Vlaanderen haar allergenenfiches aangepast. De fiches zijn niet meer in orde omdat de categorieën ‘glutenbevattende granen’ en ‘noten’ niet verder gespecifieerd zijn.

> Alle nieuws