Wat met nachtwerk als het uur verandert?

Ondernemer

24-10-2013

Dit weekend zetten we de klok één uur terug. De jaarlijks terugkerende vraag is dan: wat met nachtwerkers die een uur langer werken van zaterdag op zondag?

We staken ons licht op bij het sociaal secretariaat SD Worx en dit is wat we te weten kwamen. 

In de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 oktober schakelen we over naar het winteruur. Dit betekent dat om 3 uur de klok één uur terug wordt gedraaid. De werknemers die op dat ogenblik in de nachtploeg werken, presteren dan een uur meer. Hoe moet je de prestaties tijdens deze nacht verlonen?

Als een werknemer een half jaar geleden bij de omschakeling naar het zomeruur ook in de nachtploeg werkte, kreeg hij toen 8 uur uitbetaald hoewel hij maar 7 uur presteerde. Bij de omschakeling naar het winteruur krijgt deze werknemer nu ook 8 uur uitbetaald, hoewel hij eigenlijk 9 uur effectief presteert. Op deze manier wordt het extra betaalde uur tijdens het zomeruurweekend gecompenseerd en ontvangen deze werknemers in totaal het normale loon voor twee prestaties van 8 uur.

Indien het niet dezelfde werknemers zijn die tijdens de twee omschakelingen in de nachtploeg werken, geldt volgende regeling:

1. de werknemers die door de omschakeling naar het winteruur 9 uur werken, ontvangen een loon voor 9 uur prestaties.

2. de werknemers die door de omschakeling naar het zomeruur slechts 7 uur werkten, ontvingen toch een loon voor 8 uur prestaties.

Concreet betaalde de werkgever 1 uur meer dan er effectieve prestaties waren.

Bron: CAO nr. 30 van 28 maart 1977 betreffende de problemen die inzake beloning van sommige werknemers rijzen bij de overschakeling naar het zomeruur evenals naar het winteruur

Bron: SD-worx