VVSG pakt wildgroei aan automaten aan

Algemeen

19-03-2013

Bakkers Vlaanderen is in overleg met de VVSG over de gemeentelijke materie van stedenbouwkundige vergunningen voor broodautomaten.

Naar aanleiding van een bakker die een gemeente gedagvaard had over een dispuut rond een automaat heeft de VVSG (vereniging voor steden en gemeenten) overleg aangevraagd met Bakkers Vlaanderen om duiding te geven bij de situatie.

De VVSG ziet in dat het gebrek aan efficiënte opvolging van de aanvragen tot problemen kan leiden. Onder impuls van Bakkers Vlaanderen zal de vereniging alle gemeenten en steden via het interne magazine aanmanen om stedenbouwkundige aanvragen voor automaten met extra zorg te behandelen en inbreuken correct op te volgen.

Standpunt 

Na overleg met bakkers en leveranciers neemt Bakkers Vlaanderen volgend standpunt in: een broodautomaat is zondermeer een commercieel interessant verkoopkanaal. Veel van onze leden integreren de automaat in de gevel van hun winkel om klanten te bedienen ook wanneer de winkel gesloten is. Kortom de broodautomaat is een uitstekend verkoopkanaal dat alle steun van de federatie krijgt.

Om een wildgroei van frisdrank-, melk-, en andere automaten te vermijden, wensen we echter dat de regels door alle spelers in het veld nageleefd worden en dat de controle hierop correct wordt uitgevoerd.

> Bakkers Vlaanderen in overleg met de Hoge raad voor middenstand en KMO over de broodautomaat