Voorbeeld offerte reclamerondselaars

Algemeen

 Onderteken niets  

19-06-2012

Let op als je een document als dit ontvangt. De valkuilen hebben we met rood aangeduid.

We hadden nog maar net gemeld dat de verkopers van de bedrijvengids weer op pad waren of een oplettende collega-bakker stuurde ons de offerte die hij ontvangen had als voorbeeld. Klik op de pdf rechts om hem te openen.

De werkwijze is veelal hetzelfde. Er staat een duidelijke fout in je contactgegevens. Bijvoorbeeld een nul te veel bij in het faxnummer. Je denkt onmiddellijk: "Hé, dat zullen we eens snel rechtzetten". En net onder de gegevensbalk staat natuurlijk dat je zeker je gegevens moet in- of aanvullen. 

Nu moet je oppassen

Inderdaad, nu wordt het gevaarlijk. Als je de offerte ondertekent en terugstuurt ben je namelijk plots de trotse eigenaar van een contract van minimaal 2 jaar ter waarde van € 780 per jaar binnen de 15 dagen te betalen. In ruil staat je adres ergens op het internet te blinken op een onbeduidende website.

Geen tijd

In een vorige bericht hadden we het al over vertegenwoordigers die op piekmomenten de winkel binnenstappen en een drukproef voor ondertekening onder je neus schuiven. Hieronder kan je het nog eens nalezen.  

> Opgepast reclamerondselaars

Kortom onderteken niets. Indien nodig kan je altijd klacht indienen bij de > FOD Economie