Vijf lekkere gebakjes krijgen label

Algemeen

19-06-2017

De tweede erkenningsronde van 2017 voor traditionele Vlaamse streekproducten bekroont zes verwenproducten met het Vlaams label STREEKPRODUCT.be. Vijf lekkere gebakvormen uit Oost-Vlaanderen en Limburg en ťťn unieke traditie aan de kust, Oostendse oesters.

Drie maal per jaar neemt de Beoordelingscommissie Vlaamse Streekproducten de erkenningsaanvragen voor traditionele Vlaamse streekproducten onder de loep.

Belangrijk bij de beoordeling is dat de ingediende producten aan elk van de vijf voorwaarden voldoen die de commissie omschrijft. Een product dat lokaal geproduceerd wordt, op een hoeve op door een bakker, is niet voldoende. Het product moet ook echt een jarenlange traditie kennen en als streekeigen product bekend staan in de regio. De verschillende erkenningscriteria vind je nauwkeurig omschreven op www.streekproduct.be.


De sectorgroep Streekproducten van VLAM bekrachtigde de beslissing van de Beoordelingscommissie. De tweede ronde van 2017 leverde vijf erkenningen binnen onze sector op: Adriaan Brouwertaart uit Oudenaarde, bakkemoezevlaai uit Limburg, Gentse vlaai, geuteling uit Elst en Geraardsbergse mattentaart.

In Onze Passie van juli-augustus worden deze vijf nieuwe streekproducten voor jou toegelicht. 

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  20ste editie Belgian Corporate Video Festival
>>> 18-02-2019
Op 6 juni 2019 vindt de 20ste editie van het Belgian Corporate Video Festival plaats in Kinepolis Brussel. Ook dit jaar kunnen de beste corporate videoís verschillende awards winnen in uiteenlopende categorieŽn.

 Beroep  Alternatieve granen - desembroden - gekoelde degen
>>> 13-02-2019
Alimento organiseert op 12 maart een full option opleiding. MichaŽl, Ludovic en Guido zullen tijdens deze opleiding een combinatie doen van deze verschillende technieken en producten.

 Algemeen   Alimento is op zoek naar een nieuwe Opleidingsadviseur Bakkerij
>>> 04-02-2019
Heb jij een hart voor Opleiding en Voeding? Dan ben jij misschien wel de geschikte kandidaat!

> Alle nieuws