Vernieuwde allergenenfiches beschikbaar

Beroep

 Uw huidige allergenenfiches zijn niet meer in orde  

05-10-2018

Op verzoek van het FAVV heeft Bakkers Vlaanderen haar allergenenfiches aangepast. De fiches zijn niet meer in orde omdat de categorieën ‘glutenbevattende granen’ en ‘noten’ niet verder gespecifieerd zijn.

Voor de allergenen ‘glutenbevattend graan’ en ‘noten’ moet er dus een detail zijn naar de soort. Dit betekent dat de fiches verder gedetailleerd moeten worden. Bakkers Vlaanderen gebruikt op haar vernieuwde allergenenfiches daarom vanaf nu een nummering voor de betreffende allergenen.
Het is dus de bedoeling dat je ter hoogte van je product voor de allergenen ‘glutenbevattende granen’ en ‘noten’ het kruisje vervangt door één of meerdere cijfer(s) die corresponderen met het soort dat in het product gebruikt wordt.

Voor glutenbevattend graan:
1. Tarwe (inclusief: spelt -en khorasantarwe)
2. Rogge
3. Gerst
4. Haver

Voor de noten:
1. Amandelen
2. Hazelnoten
3. Walnoten
4. Pistachenoten
5. Cashewnoten
6. Pecannoten
7. Paranoten
8. Macadamiannoten

De vernieuwde allergenenfiches vindt u terug via www.bakkersvlaanderen.be > autocontrole > downloads

 

Nieuwsoverzicht

 BIBAC PLUS   BIBAC PLUS FRESH 2019… AFTELLEN NAAR SEPTEMBER!
>>> 25-06-2019
Bibac Plus Fresh- dé ontmoetingsplaats bij uitstek voor elke bakker, slager en traiteur - vindt dit jaar traditiegetrouw opnieuw plaats in Antwerp Expo. Met nog 2,5 maanden voor de aanvang van de beurs, is het aftellen stilaan begonnen…

 Algemeen   Enquête occasionele helpers
>>> 24-06-2019
Veel ondernemers worden ondersteund door een netwerk van familie en vrienden. Zij helpen af en toe een handje in de zaak. Dit statuut van “occasionele of toevallige helper” wordt soms argwanend bekeken.

 Algemeen   Ambacht voor het leven: promotieactie 2019
>>> 29-05-2019
Het broodverbruik staat al jaren onder druk. Bakkers Vlaanderen nam het initiatief om in 2019 van 30/9 tot 6/10 de WEEK VAN DE AMBACHTELIJKE BAKKER te lanceren.

> Alle nieuws