Vernieuwde allergenenfiches beschikbaar

Beroep

 Uw huidige allergenenfiches zijn niet meer in orde  

05-10-2018

Op verzoek van het FAVV heeft Bakkers Vlaanderen haar allergenenfiches aangepast. De fiches zijn niet meer in orde omdat de categorieën ‘glutenbevattende granen’ en ‘noten’ niet verder gespecifieerd zijn.

Voor de allergenen ‘glutenbevattend graan’ en ‘noten’ moet er dus een detail zijn naar de soort. Dit betekent dat de fiches verder gedetailleerd moeten worden. Bakkers Vlaanderen gebruikt op haar vernieuwde allergenenfiches daarom vanaf nu een nummering voor de betreffende allergenen.
Het is dus de bedoeling dat je ter hoogte van je product voor de allergenen ‘glutenbevattende granen’ en ‘noten’ het kruisje vervangt door één of meerdere cijfer(s) die corresponderen met het soort dat in het product gebruikt wordt.

Voor glutenbevattend graan:
1. Tarwe (inclusief: spelt -en khorasantarwe)
2. Rogge
3. Gerst
4. Haver

Voor de noten:
1. Amandelen
2. Hazelnoten
3. Walnoten
4. Pistachenoten
5. Cashewnoten
6. Pecannoten
7. Paranoten
8. Macadamiannoten

De vernieuwde allergenenfiches vindt u terug via www.bakkersvlaanderen.be > autocontrole > downloads

 

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Kamal Kharmach helpt ondernemers in nieuw Eén-programma
>>> 07-08-2019
Binnenkort starten de opnames van het nieuwe programma De zaak met Kamal Kharmach. Daarin trekt Kamal naar allerlei ondernemers die voor een dringend probleem staan, en gaat hij samen met hen op zoek naar een oplossing.

 WEEK VAN DE AMBACHTELIJKE BAKKER   Promotieactie 2019: inschrijven tot 15 augustus!
>>> 07-08-2019
Je kan nog enkele dagen inschrijven om deel te nemen aan de Week van de Ambachtelijke Bakker (30/9-6/10). Via tv-spots wordt de consument opgeroepen om naar hun bakker te gaan. Het zou spijtig zijn als uw klanten merken dat jij niet meedoet, toch?

 Algemeen   Bij de bakker inkopen doen met eigen verpakking
>>> 06-08-2019
Door de bewustwording rond de overdaad aan wegwerpverpakkingen, ontstaat er een trend bij consument om met eigen verpakking inkopen te doen. Kan dit eigenlijk wel?

> Alle nieuws