Vernieuwde allergenenfiches beschikbaar

Beroep

 Uw huidige allergenenfiches zijn niet meer in orde  

05-10-2018

Op verzoek van het FAVV heeft Bakkers Vlaanderen haar allergenenfiches aangepast. De fiches zijn niet meer in orde omdat de categorieën ‘glutenbevattende granen’ en ‘noten’ niet verder gespecifieerd zijn.

Voor de allergenen ‘glutenbevattend graan’ en ‘noten’ moet er dus een detail zijn naar de soort. Dit betekent dat de fiches verder gedetailleerd moeten worden. Bakkers Vlaanderen gebruikt op haar vernieuwde allergenenfiches daarom vanaf nu een nummering voor de betreffende allergenen.
Het is dus de bedoeling dat je ter hoogte van je product voor de allergenen ‘glutenbevattende granen’ en ‘noten’ het kruisje vervangt door één of meerdere cijfer(s) die corresponderen met het soort dat in het product gebruikt wordt.

Voor glutenbevattend graan:
1. Tarwe (inclusief: spelt -en khorasantarwe)
2. Rogge
3. Gerst
4. Haver

Voor de noten:
1. Amandelen
2. Hazelnoten
3. Walnoten
4. Pistachenoten
5. Cashewnoten
6. Pecannoten
7. Paranoten
8. Macadamiannoten

De vernieuwde allergenenfiches vindt u terug via www.bakkersvlaanderen.be > autocontrole > downloads

 

Nieuwsoverzicht

 Algemeen   FAVV schrapt controles op zoutgehalte
>>> 13-12-2018
Het FAVV zal vanaf 2019 geen controles meer zullen uitvoeren op het zoutgehalte in het brood. Er zal ook geen peiling meer gedaan worden naar het gebruik van gejodeerd zout.

 Algemeen   Schadelijke koelmiddelen? Boete: 3.000 - 25.000 euro
>>> 11-12-2018
De overheid gaat de controles op uw koeltechnische installaties opvoeren. Een 30-tal inspecteurs gaan op pad om na te gaan of bedrijven de regelgeving inspecteren. Bij vastgestelde inbreuken kunnen boetes oplopen tot 25.000 euro.

 Algemeen   Pyjamadag zoekt bakkers
>>> 03-12-2018
VZW Krijtlijn organiseert op 15 maart 2019 (pyjamadag) een online seminariedag t.v.v. Bednet en zoekt hiervoor nog bakkers die voor het ontbijt willen zorgen.

> Alle nieuws