Vergeet de vervangende feestdagen niet

Ondernemer

28-11-2013

Vr 15 december moet je deze in je bedrijf bekendmaken door de vervangende dagen uit te hangen en door een kopie aan het arbeidsreglement toe te voegen.

Voltijdse medewerkers hebben recht op 10 betaalde feestdagen of rustdagen per jaar. Die moeten je mensen dus sowieso krijgen. Wanneer een feestdag valt op een dag dat een voltijdse werknemer niet werkte dan moet die rustdag vervangen worden door een dag waarop diezelfde werknemer wel werkt.

Als je geen afspraken maakt over die vervangende feestdag dan wordt de feestdag automatisch vervangen door de eerstvolgende dag waarop wél gewerkt wordt in de zaak. 

Een voorbeeld

1 januari is een feestdag en die valt in 2014 op een woensdag. Als woensdag je sluitingsdag is dan hebben je voltijdse medewerkers nog recht op een extra rustdag voor die 1ste januari. Zo niet hebben ze maar 9 betaalde feestdagen gehad in 2014 i.p.v. de wettelijke 10. Voor 15/12 moet je daarom bekendmaken wanneer die dag gerecupereerd zal worden. In dit geval kan je 1 dag kiezen voor alle werknemers aangezien niemand van je medewerkers werkt op je sluitingsdag. Een dag tijdens de vakantiesluiting is in dit geval een voor de hand liggende keuze.

Nog een voorbeeld 

Is woensdag de wekelijkse rustdag van slechts 1 voltijdse werknemer en sluit je op woensdag 1 januari dan moet je met deze werknemer afzonderlijk een vervangende feestdag afspreken. Hij/zij werkt op woensdag immers sowieso niet en zonder vervangende feestdag heeft hij/zij slechts 9 i.p.v. 10 betaalde feestdagen gehad in 2014.

> WE HEBBEN EEN HANDIG INVULDOCUMENT VOOR JE