Pasen is een uitgelezen moment voor bakkers om uit te pakken met kleurrijke, feestelijke en smaakvolle creaties. In deze blog delen we inspiratie om jouw bakkerij te laten schitteren met paasgebak dat in het oog springt én onweerstaanbaar smaakt.
Op 17 maart 2025 vond het sectoroverleg van Bakkers Vlaanderen plaats in BC Waasland, Sint-Niklaas. Een inspirerende bijeenkomst waar bakkers, leveranciers en experts samenkwamen om de toekomst van de sector te bespreken.
Chocolade heeft al eeuwenlang een onweerstaanbare aantrekkingskracht en blijft een essentiële ingrediënt in de bakkerijwereld. In deze blog duiken we in de magie van chocolade en geven we tips om het beste uit dit gouden ingrediënt te halen.
Bladerdeeg is een van de meest veelzijdige en geliefde deegsoorten in de bakkerijwereld. Maar hoe krijg je dat perfecte bladerdeeg met gelaagde structuur en een onweerstaanbare crunch?
Consumenten worden zich steeds bewuster van de impact van voedselproductie op het milieu. Maar wat betekent duurzaamheid in de bakkerijsector precies, en hoe kunnen bakkers hierop inspelen?
Recent heeft het Voedselagentschap voorgesteld om de sectorgidsen voor de B2C-sector af te schaffen. Bakkers Vlaanderen is, samen met de andere beroepsorganisaties, absoluut tegen het afschaffen van de sectorgidsen.