Venkelbrood in Geel tijdens de Week van Groenten en Fruit

Antwerpen

15-05-2013

Van 6 tot en met 12 mei was het week van groenten en fruit. Wat hebben bakkers hiermee te maken? Heel veel, toch als je Peter Steurs heet. Vorige week lanceerde hij namelijk zijn eerste groentenbrood.

Door ogen en oren open te houden voor wat er leeft en door te zoeken naar lokale samenwerkingen slaagt de bakker uit Geel erin zijn klanten te blijven verrassen.

“Ik experimenteer al langer met brood, want ik ben ervan overtuigd dat we ons kunnen onderscheiden van de supermarkten door te innoveren en door creatief met onze producten om te springen”, vertelt Peter. “Klanten kennen me al voor mijn creaties. Daar komen ze dan speciaal voor naar mij.”

Eerder ging hij al aan de slag met Zeuntbier om het lekkere Zeuntbrood te maken. “Inderdaad, voor het Zeuntbrood gebruik ik dezelfde mout als de brouwers. Bovendien vervang ik de helft van het water door Zeuntbier en is de korst versierd met geplette mout.”

Via klanten

Klanten moedigden me aan om verder te experimenten”. Nu is er ook een eerste groentenbrood. Eentje met venkel en venkelzaadjes. “De Week van Groenten en Fruit is het ideale moment om hiermee naar buiten te komen, want er is extra aandacht in de media. Bovendien is brood, net als groenten en fruit, gezond en maakt het deel uit van een evenwichtig voedingspatroon. Een perfecte combinatie.”

Innoveren doet Peter niet helemaal op eigen houtje. “Ik werk heel goed samen met een restaurant hier in Geel. Ze staan open voor vernieuwende producten en dat stimuleert me. De chef brengt me zelfs zijn menukaart en vraagt dan om er een bijpassend brood bij te creëren." 

 

Bron: bakkersinfo.be