Vanaf september 2017: bakkerijopleiding via duaal leren

Onderwijs

20-06-2016

Vanaf het schooljaar 2017-2018 zullen bakkerijscholen en bakkers mee kunnen instappen in het project Duaal Leren.

Het duaal leren start op 1 september 2016 in 35 scholen. Het is nog een proefproject waarbij nu slechts 7 studierichtingen betrokken zijn, maar er komt uitbreiding. Vanaf september 2016 begint ook de bakkerijsector met de uitwerking van standaardtrajecten.

In duaal leren zullen jongeren voor minstens 60% op de werkvloer leren. Op die manier krijgen ze de kans om naast een brede vorming ook ruime ervaring in bedrijven op te doen om op die manier een evenwaardige kwalificatie te behalen. Bakkers Vlaanderen gaat akkoord om ook de bakkerijsector in duaal leren te betrekken.

“Nu gaan we op zoek naar scholen en bakkers die mee in het project willen stappen” aldus voorzitter Eddy Van Damme. “We geloven in het project. Grafieken wijzen uit dat de laagste werkloosheid daar is waar duaal leren van toepassing is. We zien veel potentieel in het concept want de jongere wordt in de dagelijkse werksfeer opgeleid” 

Kandidaat?

Geïnteresseerde bakkers moeten minstens 25 jaar zijn, 5 jaar ervaring hebben, mogen geen veroordelingen opgelopen hebben en zullen uitgebreid geïnformeerd en begeleid worden. 

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Kamal Kharmach helpt ondernemers in nieuw En-programma
>>> 07-08-2019
Binnenkort starten de opnames van het nieuwe programma De zaak met Kamal Kharmach. Daarin trekt Kamal naar allerlei ondernemers die voor een dringend probleem staan, en gaat hij samen met hen op zoek naar een oplossing.

 WEEK VAN DE AMBACHTELIJKE BAKKER   Promotieactie 2019: inschrijven tot 15 augustus!
>>> 07-08-2019
Je kan nog enkele dagen inschrijven om deel te nemen aan de Week van de Ambachtelijke Bakker (30/9-6/10). Via tv-spots wordt de consument opgeroepen om naar hun bakker te gaan. Het zou spijtig zijn als uw klanten merken dat jij niet meedoet, toch?

 Algemeen   Bij de bakker inkopen doen met eigen verpakking
>>> 06-08-2019
Door de bewustwording rond de overdaad aan wegwerpverpakkingen, ontstaat er een trend bij consument om met eigen verpakking inkopen te doen. Kan dit eigenlijk wel?

> Alle nieuws