Vanaf 1 januari 2018 krijgen zelfstandigen die ziek zijn al na twee weken een uitkering

Algemeen

15-11-2017

Deze maatregel van Maggie De Block, Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid en Denis Ducarme, Minister van Middenstand, Zelfstandigen en KMO's, was voorzien in het Zomerakkoord en is vorige maand goedgekeurd door de ministerraad.

Vandaag hebben zelfstandigen pas recht op een ziekte-uitkering van het ziekenfonds na een maand, de zogenaamde carensperiode. Vanaf 1 januari zullen ze al na twee weken ziekte een uitkering ontvangen. Het dagbedrag van de arbeidsongeschiktheidsuitkering blijft hetzelfde. Dat is € 44,95 voor een alleenstaande, € 34,47 voor een samenwonende en € 56,17 voor een zelfstandige met gezinslast.

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Online veilingen bakkerswinkels
>>> 20-05-2019
VH Auctions organiseert begin juni vier online veilingen ter verkoop van een industriŽle bakkerij met 8 winkelpunten.

 Algemeen   Brochure 'Zelfstandige worden'
>>> 20-05-2019
Om kandidaat-ondernemers te helpen de oprichting van een onderneming tot een goed einde te brengen, heeft de Algemene Directie K.M.O.-beleid van de FOD Economie de informatiebrochure "Zelfstandige worden" geschreven.

 Algemeen   Ontdek de kracht van corporate video voor uw bedrijf
>>> 07-05-2019
Wilt u weten wat videocommunicatie voor uw bedrijf kan betekenen? Kom dan op donderdag 6 juni 2019 naar het Belgian Corporate Video Festival in Kinepolis Brussel.

> Alle nieuws