Van Gansewinkel: geen prijsverhoging voor leden Bakkers Vlaanderen

Algemeen

24-11-2016

Van Gansewinkel past per 1 januari 2017 zijn verwerkingstarieven voor een aantal stromen aan. Voor de leden van Bakkers Vlaanderen wordt er geen prijsverhoging in 2017 doorggerekend, desondanks de indexatie.

In de Benelux zien we het aanbod aan afval voor verbranding toenemen. Dit is te wijten aan de heropleving van de economische groei, maar ook de instroom van Brits afval. Deze evolutie van een tekort naar een overaanbod zorgt ervoor dat verwerkingsprijzen onder druk komen te staan.

Een groot aanbod van afvalolie op de Duitse markt zorgt voor een verschuiving in heel West-Europa. en ook de afzet  voor houtafval blijft met problemen kampen De belangrijkste reden blijft de invoer van houtafval uit Engeland, terwijl de afzetmogelijkheden in de Benelux niet stijgen.

Deze ontwikkelingen op de Europese markt treffen ook van Gansewinkel. Zij zullen dan ook genoodzaakt zijn om per 1 januari 2017 hun verwerkingstarieven voor een aantal stromen aan te passen.

Voor de leden van Bakkers Vlaanderen wordt er geen prijsverhoging in 2017 doorgerekend, desondanks de indexatie.

Nieuwsoverzicht

 Algemeen   FAVV schrapt controles op zoutgehalte
>>> 13-12-2018
Het FAVV zal vanaf 2019 geen controles meer zullen uitvoeren op het zoutgehalte in het brood. Er zal ook geen peiling meer gedaan worden naar het gebruik van gejodeerd zout.

 Algemeen   Schadelijke koelmiddelen? Boete: 3.000 - 25.000 euro
>>> 11-12-2018
De overheid gaat de controles op uw koeltechnische installaties opvoeren. Een 30-tal inspecteurs gaan op pad om na te gaan of bedrijven de regelgeving inspecteren. Bij vastgestelde inbreuken kunnen boetes oplopen tot 25.000 euro.

 Algemeen   Pyjamadag zoekt bakkers
>>> 03-12-2018
VZW Krijtlijn organiseert op 15 maart 2019 (pyjamadag) een online seminariedag t.v.v. Bednet en zoekt hiervoor nog bakkers die voor het ontbijt willen zorgen.

> Alle nieuws