Van akker tot bakker

Beroep

 Khorasanbrood heeft een aangename geur en smaak, is rijker aan eiwitten en bevat meer carateen waardoor het geler kleurt 

30-05-2018

Deel 3: de dochter van onze huidige tarwe, khorasan.

Waarom
in bakkerijproducten?

Khorasanvezels hebben een prebiotisch effect: ze zorgen voor de groei van Lactobacillus en Bifidobacteriën in de dikke darm, wat de gezondheid bevorderd. Ook brood gemaakt met khorasanbloem is rijker aan eiwitten en bevat meer caroteen (een antioxidant), waardoor het geler kleurt. Khorasan bevat evenwel net als alle tarwesoorten gluten en is dus niet geschikt voor mensen met glutenintoleratie of glutenallergie.

Toepassingen
Gekookte hele khorasan korrels kunnen een geschikte vervanger zijn voor rijst of gebruikt worden in salades of soep. Khorasanbrood heeft een aangename geur en smaak. Het volume daalt vanaf een 50% inmenging. 100% khorasandeeg wordt licht kleverig, maar blijft verwerkbaar. Door de aanwezige carotenen kleurt het kruim duidelijk geler. Khorasan kan ook gebruikt worden in combinatie met andere oergranen, wat eveneens een kwaliteitsvol brood oplevert. Omdat het graan nauw verwant is aan harde tarwe, geeft khorasanpasta ook bevredigende kookeigenschappen en een mooie gele kleur. Verder kunnen ook koekjes, cake of ander gebak met de bloem of het meel gebakken worden. Ook tortilla’s, muesli, vlokken en gepofte khorasan producten behoren tot de mogelijkheden.

INFOFICHE KHORASAN

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Kamal Kharmach helpt ondernemers in nieuw En-programma
>>> 07-08-2019
Binnenkort starten de opnames van het nieuwe programma De zaak met Kamal Kharmach. Daarin trekt Kamal naar allerlei ondernemers die voor een dringend probleem staan, en gaat hij samen met hen op zoek naar een oplossing.

 WEEK VAN DE AMBACHTELIJKE BAKKER   Promotieactie 2019: inschrijven tot 15 augustus!
>>> 07-08-2019
Je kan nog enkele dagen inschrijven om deel te nemen aan de Week van de Ambachtelijke Bakker (30/9-6/10). Via tv-spots wordt de consument opgeroepen om naar hun bakker te gaan. Het zou spijtig zijn als uw klanten merken dat jij niet meedoet, toch?

 BIBAC PLUS   BIBAC PLUS: ontdek de nieuwste ontwikkelingen van jouw ambacht
>>> 06-08-2019
Binnen 7 weken is het zover: van zondag 22 tot en met woensdag 25 september gooit BIBAC PLUS zijn deuren open in Antwerp Expo!

> Alle nieuws