Van akker tot bakker

Beroep

 Khorasanbrood heeft een aangename geur en smaak, is rijker aan eiwitten en bevat meer carateen waardoor het geler kleurt 

30-05-2018

Deel 3: de dochter van onze huidige tarwe, khorasan.

Waarom
in bakkerijproducten?

Khorasanvezels hebben een prebiotisch effect: ze zorgen voor de groei van Lactobacillus en Bifidobacteriën in de dikke darm, wat de gezondheid bevorderd. Ook brood gemaakt met khorasanbloem is rijker aan eiwitten en bevat meer caroteen (een antioxidant), waardoor het geler kleurt. Khorasan bevat evenwel net als alle tarwesoorten gluten en is dus niet geschikt voor mensen met glutenintoleratie of glutenallergie.

Toepassingen
Gekookte hele khorasan korrels kunnen een geschikte vervanger zijn voor rijst of gebruikt worden in salades of soep. Khorasanbrood heeft een aangename geur en smaak. Het volume daalt vanaf een 50% inmenging. 100% khorasandeeg wordt licht kleverig, maar blijft verwerkbaar. Door de aanwezige carotenen kleurt het kruim duidelijk geler. Khorasan kan ook gebruikt worden in combinatie met andere oergranen, wat eveneens een kwaliteitsvol brood oplevert. Omdat het graan nauw verwant is aan harde tarwe, geeft khorasanpasta ook bevredigende kookeigenschappen en een mooie gele kleur. Verder kunnen ook koekjes, cake of ander gebak met de bloem of het meel gebakken worden. Ook tortilla’s, muesli, vlokken en gepofte khorasan producten behoren tot de mogelijkheden.

INFOFICHE KHORASAN

Nieuwsoverzicht

 Beroep  Van akker tot bakker
>>> 25-06-2018
Deel 4: Teff

 Onderwijs  Infomap voor eindejaarsstudenten
>>> 25-06-2018
Om toekomstige brood- en banketbakkers kennis te laten maken met onze beroepsvereniging stoomden we op het secretariaat weer honderden mappen klaar voor afgestuurde studenten.

 Ondernemer  Bakkerij-index:Totaalkost met 0,94% gestegen
>>> 25-06-2018
Elk jaar berekent de economische commissie de evolutie van deze kosten tegenover deze van het voorgaande jaar.

> Alle nieuws