Van akker tot bakker

Beroep

 Khorasanbrood heeft een aangename geur en smaak, is rijker aan eiwitten en bevat meer carateen waardoor het geler kleurt 

30-05-2018

Deel 3: de dochter van onze huidige tarwe, khorasan.

Waarom
in bakkerijproducten?

Khorasanvezels hebben een prebiotisch effect: ze zorgen voor de groei van Lactobacillus en Bifidobacteriën in de dikke darm, wat de gezondheid bevorderd. Ook brood gemaakt met khorasanbloem is rijker aan eiwitten en bevat meer caroteen (een antioxidant), waardoor het geler kleurt. Khorasan bevat evenwel net als alle tarwesoorten gluten en is dus niet geschikt voor mensen met glutenintoleratie of glutenallergie.

Toepassingen
Gekookte hele khorasan korrels kunnen een geschikte vervanger zijn voor rijst of gebruikt worden in salades of soep. Khorasanbrood heeft een aangename geur en smaak. Het volume daalt vanaf een 50% inmenging. 100% khorasandeeg wordt licht kleverig, maar blijft verwerkbaar. Door de aanwezige carotenen kleurt het kruim duidelijk geler. Khorasan kan ook gebruikt worden in combinatie met andere oergranen, wat eveneens een kwaliteitsvol brood oplevert. Omdat het graan nauw verwant is aan harde tarwe, geeft khorasanpasta ook bevredigende kookeigenschappen en een mooie gele kleur. Verder kunnen ook koekjes, cake of ander gebak met de bloem of het meel gebakken worden. Ook tortilla’s, muesli, vlokken en gepofte khorasan producten behoren tot de mogelijkheden.

INFOFICHE KHORASAN

Nieuwsoverzicht

 Personeel  1 jaar uitbreiding flexi-jobs: Tevredenheid groot. 2019 kondigt een sterke groei aan.
>>> 03-01-2019
Naar aanleiding van de eerste verjaardag van de uitbreiding van de flexi-jobs voerde Myflexijob.be in samenwerking met Bakkers Vlaanderen, De Landsbond der Beenhouwers en Horecaplatform.be een onderzoek uit bij meer dan 1.000 flexi-job gebruikers.

 Algemeen   Boezembroden leveren cheque van 4.569 euro op voor Music for Life
>>> 20-12-2018
In het kader van de Warmste Week verkochten onze Oost-Vlaamse collega's boezembroden. De opbrengst gaat naar borstkankeronderzoek.

 Beroep  Voor u berekend: eclair
>>> 20-12-2018
Maandelijks berekent Bakkers Vlaanderen de prijs van een bepaald bakkerijproduct. Op die manier kom je te weten met welke factoren je rekening moet houden om realistische verkoopprijzen te bekomen. Deze maand zetten we de eclair in de kijker.

> Alle nieuws