VAL-I-PAC: premies voor bakkers

Ondernemer

03-08-2015

VAL-I-PAC biedt financiŽle steun aan bedrijven die hun verpakkingsafval selectief inzamelen en laten ophalen om vervolgens gerecycleerd te worden.

Om de premie te verkrijgen, hoef je zelf (bijna) niets te doen. “De ophalers vragen hem aan”, zegt Jan Verheyen, woordvoerder van de OVAM. “Bedrijven kunnen dan inloggen op een webtoepassing om een paar vragen en hun gegevens in te vullen. Als ze in orde zijn met de wet, betaalt VAL-I-PAC hen uit.” 

Wat brengt dat op?

We onderscheiden twee soorten premies: het recyclageforfait en het containerforfait.

  • Het “recyclageforfait” stimuleert de recyclage van 2 materialen in het bijzonder: kunststof en verpakkingshout. Per ton van dit ingezameld en gerecycleerd materiaal ontvang je een vast bedrag van VAL-I-PAC.
  • Het “containerforfait” stimuleert het sorteren van afval. Het is een vast bedrag als tussenkomst in de huurkost van containers die je laat plaatsen om je afval te kunnen sorteren. Het bedrag van de premie varieert naargelang het type container.
     

Nu ook een premie voor starters!

Weet je dat je een premie tot 200 € kunt ontvangen voor het sorteren van uw verpakkingsafval papier/karton? Zoals bij vele aspecten rond milieubeheer, is vaak de mentaliteitsverandering belangrijk. Daarom heeft VAL-I-PAC het “startforfait” gelanceerd. Het startforfait is een extra eenmalige premie van 100 € en komt bovenop het containerforfait.

Wat betekent dit concreet?

Als je een rolcontainer laat plaatsen voor de ophaling van je bedrijfsmatig papier/karton verpakkingsafval:

• dan biedt VAL-I-PAC je een tussenkomst van 100 € per jaar in de huurkost van rolcontainers van 1.000 liter t.e.m. 8 m³ (60 € per jaar voor kleine rolcontainers van 660 t.e.m. 999 liter),
• en ontvang je bovendien een eenmalige startpremie van 100 €.

Meer info?
www.valipac.be of vraag een gratis folder aan en stuur een mailtje naar communication@valipac.be met referentie OM0913.