Toon Weyten uit Wuustwezel wint Belgisch kampioenschap Aspirant Baker

Algemeen

18-10-2013

De tweede plaats ging naar Jens De Jonghe uit Duffel en de laatste ereplaatse werd ingenomen door Joran Defossez uit Geraadsbergen.

Het kampioenschap vond plaats tijdens het voedingssalon. De deelnemers moesten binnen de 6 uur een hele reeks producten maken: 4 soorten koffiekoeken, 4 soorten brioches, 2 soorten broodjes, 3 soorten brood, 8 stokbroden en een sierstuk in het thema Halloween. Bovendien werden de beloftevolle jonge bakkers beoordeeld door een internationale jury. En dat allemaal terwijl honderden kijklustigen hen voortdurend op de vingers keken. De druk stond op de ketel voor deze jonge talenten.   

Het Belgisch kampioenschap is daardoor een fantastisch voorbereiding voor het Europees kampioenschap 2013 in Denemarken waar Toon eveneens een gooi naar de titel zal doen. 

Jens en Joran zijn dankzij hun podiumplaatsen rechtstreeks geselecteerd voor het Europees kampioenschap 2014 dat volgend jaar in Brussel zal plaatsvinden. 

Wat we zeker niet mogen vergeten te vermelden is dat Antoine Marinot tijdens dit voedingssalon met de Publieksprijs aan de haal ging.