SU haakt af voor Bollekesfeesten

Antwerpen

26-06-2017

Omwille van gewijzigde plannen voor de Bollekesfeesten heeft de raad van bestuur beslist om af te haken voor de editie van dit jaar.

De stad Antwerpen heeft enkele maanden gelden aan de vzw Antwerpse Streekproducten laten weten dat voor de editie 2017 er een nieuwe aanpak gepland stond. Zo werd de Handjesworp geschrapt onder het voorwendsel dat het hier enkel om voedselverspilling gaat en werd het ontbijt voor 1.500 Antwerpenaren afgeschaft waardoor ons aanbod om producten af te bakken voor dit ontbijt ook verviel.


In ruil werden aan onze vereniging afgewerkte producten gevraagd (desserts, belegde broodjes enz.) voor een brunch. Bovendien zou de infrastructuur (tenten en materialen) aan de verschillende deelnemers worden doorgerekend daar waar deze vroeger gratis ter onze beschikking gesteld werd. Aangezien de SU moeilijk aan al deze voorwaarden kon voldoen werd de vereniging in een moeilijke positie geduwd.


Echter het grote struikelblok was de intentie van de Stad Antwerpen om de Bollekesfeesten te laten sponseren door de supermarktketen Lidl. Lidl zal dit jaar prominent aanwezig zijn in alle communicatie over het event en op de Bollekesfeesten zelf.


De raad van bestuur heeft geoordeeld dat het promoten van ambachtelijke bakkerijproducten onder de vlag van een supermarktketen die vandaag een van onze grootste concurrenten is niet kan. Vooral om deze reden heeft de RvB beslist niet deel te nemen aan de Bollekesfeesten 2017.
 

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Kamal Kharmach helpt ondernemers in nieuw En-programma
>>> 07-08-2019
Binnenkort starten de opnames van het nieuwe programma De zaak met Kamal Kharmach. Daarin trekt Kamal naar allerlei ondernemers die voor een dringend probleem staan, en gaat hij samen met hen op zoek naar een oplossing.

 WEEK VAN DE AMBACHTELIJKE BAKKER   Promotieactie 2019: inschrijven tot 15 augustus!
>>> 07-08-2019
Je kan nog enkele dagen inschrijven om deel te nemen aan de Week van de Ambachtelijke Bakker (30/9-6/10). Via tv-spots wordt de consument opgeroepen om naar hun bakker te gaan. Het zou spijtig zijn als uw klanten merken dat jij niet meedoet, toch?

 BIBAC PLUS   BIBAC PLUS: ontdek de nieuwste ontwikkelingen van jouw ambacht
>>> 06-08-2019
Binnen 7 weken is het zover: van zondag 22 tot en met woensdag 25 september gooit BIBAC PLUS zijn deuren open in Antwerp Expo!

> Alle nieuws