STIJGING BOTERPRIJZEN: ook bij ons wordt het duurder

Algemeen

15-06-2017

De Franse federatie van banketbakkers trekken aan de alarmbel. De vraag naar boter is immers, zowel in Europa als over de hele wereld, sterk gestegen en daardoor is ook de prijs fors gestegen.

“De prijs van boter is 92 procent gestegen sinds mei vorig jaar”, zo zegt Fabien Castanier, van de Franse federatie voor brood- en banketbakkers. “En daardoor kunnen bakkers nog amper winst maken. Door de huidige prijs betalen wij allemaal jaarlijks bijna 68 miljoen euro meer dan normaal.” Die zware financiële druk zorgt ervoor dat de hele industrie in gevaar is. “Helaas gaat de situatie alleen maar verslechteren in de komende weken. In het slechtste geval is er te weinig boter ten opzichte van de vraag.

Dat heeft ook gevolgen voor de consumenten, aangezien de prijzen voor de klanten ook zullen stijgen, zodat bakkers niet te veel verlies maken, zo beweert Labbe. Dat zou voornamelijk het geval zijn bij croissants, taartjes en andere gebakjes die veel boter bevatten.

Evolutie 

“Ook bij ons in België gaan onze bakkers de hogere prijzen van boter moeten gaan doorrekenen”, bevestigt voorzitter van de economische commissie bij Bakkers Vlaanderen Luc De Boey. “Niemand kan me vertellen wanneer dit stopt.” Bekijk even mee de evolutie:


6 januari 2016 kost boter 2.75 euro/kg
4 Januari 2017 kost boter 4.36 euro/kg
21 juni 2017 kost boter 5.75 euro/kg
 

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Kamal Kharmach helpt ondernemers in nieuw En-programma
>>> 07-08-2019
Binnenkort starten de opnames van het nieuwe programma De zaak met Kamal Kharmach. Daarin trekt Kamal naar allerlei ondernemers die voor een dringend probleem staan, en gaat hij samen met hen op zoek naar een oplossing.

 WEEK VAN DE AMBACHTELIJKE BAKKER   Promotieactie 2019: inschrijven tot 15 augustus!
>>> 07-08-2019
Je kan nog enkele dagen inschrijven om deel te nemen aan de Week van de Ambachtelijke Bakker (30/9-6/10). Via tv-spots wordt de consument opgeroepen om naar hun bakker te gaan. Het zou spijtig zijn als uw klanten merken dat jij niet meedoet, toch?

 BIBAC PLUS   BIBAC PLUS: ontdek de nieuwste ontwikkelingen van jouw ambacht
>>> 06-08-2019
Binnen 7 weken is het zover: van zondag 22 tot en met woensdag 25 september gooit BIBAC PLUS zijn deuren open in Antwerp Expo!

> Alle nieuws