STIJGING BOTERPRIJZEN: ook bij ons wordt het duurder

Algemeen

15-06-2017

De Franse federatie van banketbakkers trekken aan de alarmbel. De vraag naar boter is immers, zowel in Europa als over de hele wereld, sterk gestegen en daardoor is ook de prijs fors gestegen.

“De prijs van boter is 92 procent gestegen sinds mei vorig jaar”, zo zegt Fabien Castanier, van de Franse federatie voor brood- en banketbakkers. “En daardoor kunnen bakkers nog amper winst maken. Door de huidige prijs betalen wij allemaal jaarlijks bijna 68 miljoen euro meer dan normaal.” Die zware financiële druk zorgt ervoor dat de hele industrie in gevaar is. “Helaas gaat de situatie alleen maar verslechteren in de komende weken. In het slechtste geval is er te weinig boter ten opzichte van de vraag.

Dat heeft ook gevolgen voor de consumenten, aangezien de prijzen voor de klanten ook zullen stijgen, zodat bakkers niet te veel verlies maken, zo beweert Labbe. Dat zou voornamelijk het geval zijn bij croissants, taartjes en andere gebakjes die veel boter bevatten.

Evolutie 

“Ook bij ons in België gaan onze bakkers de hogere prijzen van boter moeten gaan doorrekenen”, bevestigt voorzitter van de economische commissie bij Bakkers Vlaanderen Luc De Boey. “Niemand kan me vertellen wanneer dit stopt.” Bekijk even mee de evolutie:


6 januari 2016 kost boter 2.75 euro/kg
4 Januari 2017 kost boter 4.36 euro/kg
21 juni 2017 kost boter 5.75 euro/kg
 

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Online veilingen bakkerswinkels
>>> 20-05-2019
VH Auctions organiseert begin juni vier online veilingen ter verkoop van een industriŽle bakkerij met 8 winkelpunten.

 Algemeen   Brochure 'Zelfstandige worden'
>>> 20-05-2019
Om kandidaat-ondernemers te helpen de oprichting van een onderneming tot een goed einde te brengen, heeft de Algemene Directie K.M.O.-beleid van de FOD Economie de informatiebrochure "Zelfstandige worden" geschreven.

 Algemeen   Ontdek de kracht van corporate video voor uw bedrijf
>>> 07-05-2019
Wilt u weten wat videocommunicatie voor uw bedrijf kan betekenen? Kom dan op donderdag 6 juni 2019 naar het Belgian Corporate Video Festival in Kinepolis Brussel.

> Alle nieuws