Starter Toon (19) geeft tips aan schoolverlaters

Beroep

11-04-2017

Naar jaarlijkse gewoonte deelt Bakkers Vlaanderen in de maanden mei en juni infopakketten uit in de scholen. Dit jaar wordt dat pakket uitgebreid met een interview met Toon De Peuter uit Laakdal.

Deze 19-jarige Kempenaar opende in september zijn eigen bakkerij en deelt graag zijn verhaal met de toekomstige schoolverlaters.

Op zijn 13 jaar wist Toon De Peuter het al: Ik wil bakker worden! “Uren stond ik in de keuken te mengen, kloppen, roeren,… om weer eens een overheerlijke cake of biscuit te bereiden”, lacht Toon. “Ik ben dan naar Ter Groene Poorte getrokken voor mijn bakkersopleiding. Na het behalen van mijn diploma ging mijn loopbaan als jonge bakker verder bij Mario (Bakkerij Hoefnagels) te Mol-Wezel. Voor mij was het een plezier om elke avond naar mijnwerk te gaan en ervoor te zorgen dat er ’s morgens vers brood en koeken in de rekken lagen. Ik heb de kans gekregen in het vak te stappen en het werkritme aan te leren. Ik heb ook al de dingen opgeschreven die ik er geleerd heb. Ik had steeds mijn notitieboekje bij. 

Op mijn stage schreef ik alle dingen op die ik bijleerde. Ik had steeds mijn notitieboekje bij. Bakker worden was mijn kinderdroom

Toon opende zijn bakkerij in september vorig jaar. Je kan bij ons terecht voor verse lekkernijen, gaande van een ruim assortiment aan broden tot overheerlijke patisserie. Als warme bakker dragen we kwaliteit hoog in het vaandel en werken we steeds met het beste materiaal en de beste producten. Samen met een gemotiveerd team aan winkelbedienden, streven we ernaar om elke klant tevreden te stellen. Mijn bakkerij start voor kwaliteit, vers en lekker! We werken niet met koude pudding maar met verse vanille. Dat zijn een van de troeven waarvoor klanten naar mijn bakkerij komen.” 

Raad voor schoolverlaters

Mijn raad aan schoolverlaters: informeer u goed over wat alles kost! Zo gaven vertegenwoordigers me een prijs voor suiker waarmee ik naar mijn vorige bakker ben gestapt om te vergelijken. Wat bleek? Hij kreeg zijn suiker 20 cent per kilogram goedkoper. Informeer u dus goed! 

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Kamal Kharmach helpt ondernemers in nieuw En-programma
>>> 07-08-2019
Binnenkort starten de opnames van het nieuwe programma De zaak met Kamal Kharmach. Daarin trekt Kamal naar allerlei ondernemers die voor een dringend probleem staan, en gaat hij samen met hen op zoek naar een oplossing.

 WEEK VAN DE AMBACHTELIJKE BAKKER   Promotieactie 2019: inschrijven tot 15 augustus!
>>> 07-08-2019
Je kan nog enkele dagen inschrijven om deel te nemen aan de Week van de Ambachtelijke Bakker (30/9-6/10). Via tv-spots wordt de consument opgeroepen om naar hun bakker te gaan. Het zou spijtig zijn als uw klanten merken dat jij niet meedoet, toch?

 Algemeen   Bij de bakker inkopen doen met eigen verpakking
>>> 06-08-2019
Door de bewustwording rond de overdaad aan wegwerpverpakkingen, ontstaat er een trend bij consument om met eigen verpakking inkopen te doen. Kan dit eigenlijk wel?

> Alle nieuws