Start- en stagebonus in Vlaanderen afgestemd op duaal leren

Ondernemer

28-08-2018

De regeling van de start- en de stagebonus wordt aangepast aan het nieuwe landschap van duaal leren. Er komt ook een eenvoudiger aanvraagprocedure.

Sinds 1 september 2016 bestaat duaal leren in Vlaanderen. Bij duaal leren verwerft een leerling vaardigheden in een school, centrum voor deeltijds onderwijs of Syntra-lesplaats én op de werkvloer.

Dat heeft een aantal voordelen:

  • De jongere ontwikkelt vaardigheden die op de arbeidsmarkt goed van pas komen: gepast communiceren, feedback vragen, met deadlines werken …
  • Hij of zij leert op school én op de werkplek, en doet dus werkervaring op.
  • Na de studies vindt de jongere makkelijker een job.
     

Al jarenlang bestaan er financiële stimulansen voor bedrijven en jongeren die in dergelijke opleidingssystemen willen stappen. De werkgever krijgt een stagebonus als hij een leerling aan boord neemt. De jongere krijgt een startbonus als hij zijn opleidingsjaar met vrucht beëindigt. De bedragen voor start- en stagebonus blijven ongewijzigd:

- € 500,00 voor de eerste twee opleidingsjaren;
- € 750,00 voor het derde opleidingsjaar.

Het nieuwe besluit treedt in werking op 1 september 2018. Alle nuttige informatie, en binnenkort eveneens de aanvraagformulieren voor de start- of stagebonus, vindt u op www.werk.be/online-diensten/start-en-stagebonus.

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Kamal Kharmach helpt ondernemers in nieuw En-programma
>>> 07-08-2019
Binnenkort starten de opnames van het nieuwe programma De zaak met Kamal Kharmach. Daarin trekt Kamal naar allerlei ondernemers die voor een dringend probleem staan, en gaat hij samen met hen op zoek naar een oplossing.

 WEEK VAN DE AMBACHTELIJKE BAKKER   Promotieactie 2019: inschrijven tot 15 augustus!
>>> 07-08-2019
Je kan nog enkele dagen inschrijven om deel te nemen aan de Week van de Ambachtelijke Bakker (30/9-6/10). Via tv-spots wordt de consument opgeroepen om naar hun bakker te gaan. Het zou spijtig zijn als uw klanten merken dat jij niet meedoet, toch?

 Algemeen   Bij de bakker inkopen doen met eigen verpakking
>>> 06-08-2019
Door de bewustwording rond de overdaad aan wegwerpverpakkingen, ontstaat er een trend bij consument om met eigen verpakking inkopen te doen. Kan dit eigenlijk wel?

> Alle nieuws