Staatssecretaris De Backer wil flexi-jobs bij de bakker

Beroep

28-02-2017

Staatssecretaris Philippe De Backer ging dinsdag 28 februari in Antwerpen aan de slag achter de toog van een bakkerij en een beenhouwerij. De Backer wil het systeem van de flexi-jobs uitbreiden naar beide sectoren.

Bakkers Vlaanderen is al langer voorstander van de flexi-jobs. 

Het systeem van de flexi-jobs bestaat al sinds eind 2015 in de horeca. Iedereen kent intussen het principe wel: wie al ergens minstens vier vijfde werkt, kan onbelast en onbeperkt gaan bijverdienen. De maatregel is een gigantisch succes in de horeca, dat al meer dan 20.000 flexi-jobbers ingeschreven heeft. Niet verwonderlijk dus dat ook bakkers met een verbruikszaal staan te springen om het systeem van flexi-jobs bij hen in te voeren. Maar het probleem is dat zij in een ander paritair comité vallen dan de horeca. Nochtans zijn zo’n zaken wel verplicht om een witte kassa te installeren wanneer zij met deze activiteit meer dan 25.000 euro omzet draaien.

"Wie de lasten draagt, moet ook van de lusten kunnen genieten"

“Tijdens de piekmomenten zouden flexibele arbeidskrachten kunnen inspringen en de taak van de vaste werknemers verlichten maar veel werknemers verkiezen door de flexi-jobs de horeca boven de bakkerij", stelt directeur Bruno Kuylen. Logisch, want als een horeca-uitbater 15 euro betaalt voor iemand met een flexi-job, houdt die persoon daar 12 euro aan over. Als een bakker 15 euro betaalt, blijft er netto 7 euro over. Iedereen is het erover eens dat hier verandering in moet komen.”

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Kamal Kharmach helpt ondernemers in nieuw En-programma
>>> 07-08-2019
Binnenkort starten de opnames van het nieuwe programma De zaak met Kamal Kharmach. Daarin trekt Kamal naar allerlei ondernemers die voor een dringend probleem staan, en gaat hij samen met hen op zoek naar een oplossing.

 WEEK VAN DE AMBACHTELIJKE BAKKER   Promotieactie 2019: inschrijven tot 15 augustus!
>>> 07-08-2019
Je kan nog enkele dagen inschrijven om deel te nemen aan de Week van de Ambachtelijke Bakker (30/9-6/10). Via tv-spots wordt de consument opgeroepen om naar hun bakker te gaan. Het zou spijtig zijn als uw klanten merken dat jij niet meedoet, toch?

 BIBAC PLUS   BIBAC PLUS: ontdek de nieuwste ontwikkelingen van jouw ambacht
>>> 06-08-2019
Binnen 7 weken is het zover: van zondag 22 tot en met woensdag 25 september gooit BIBAC PLUS zijn deuren open in Antwerp Expo!

> Alle nieuws