SABAM: vrijstelling min 9 werknemers blijft

Ondernemer

21-02-2014

Er was onduidelijkheid over het al dan niet moeten betalen van de billijke vergoeding voor het spelen van muziek op de werkvloer. Dat is nu van de baan.

Om muziek op de werkvloer af te spelen, verandert er voor werkgevers met minder dan 9 werknemers niets. Enkel het juridische kader wijzigt.

Vandaag moeten ondernemers in twee gevallen betalen om muziek af te spelen. Voor muziek in de ruimtes waar ook klanten toegang hebben, en voor muziek op de werkvloer waar geen klanten komen. De berichten in de media vandaag gaan over het afspelen van muziek op de werkvloer.

Enkel voor meer dan 9

Op dit ogenblik moet je een vergoeding betalen (aan Sabam en SIMIM) wanneer je meer dan 9 werknemers in dienst hebt. Het is natuurlijk absurd dat je als bakker ’s nachts alleen aan het werk zou moeten betalen voor een streepje muziek.

Nu via kb

De tarieven en de voorwaarden voor de auteursrechten en de billijke vergoeding zijn vastgelegd in een akkoord tussen de werkgeversorganisaties en Sabam en Simim. De wetswijziging zorgt er nu voor dat de tarieven voor de billijke vergoeding in de toekomst worden vastgelegd via een Koninklijk Besluit, na overleg met de sectoren.