Prijzen verhoogd door dure boter

Algemeen

31-08-2017

Zes op de tien bakkers hebben de prijs van hun producten al verhoogd omdat de boterprijs duurder is geworden. Ze vragen gemiddeld vijf ŗ twintig eurocent meer. Dat blijkt uit een rondvraag van Het Nieuwsblad.

De krant deed een rondvraag bij honderd Vlaamse bakkers. Zestig van hen hebben hun prijzen al aangepast of zijn dat in de toekomst van plan. Vooral koffiekoeken, croissants en taarten werden of worden duurder.

De reden? De groothandelsprijzen voor melkerijboter zijn in anderhalf jaar tijd meer dan verdubbeld en dat beginnen de bakkers door te rekenen aan de consument. “Voor brood en pistolets heb je minder boter nodig, dus die zijn qua prijs minder gestegen”, zegt voorzitter van de Economische commissie Luc De Boey. “Maar om bijvoorbeeld een botercake of een croissant te maken, heb je wel veel boter nodig en daar zien we dan ook een prijsstijging. Wellicht zal deze in de toekomst blijven stijgen." 

Prijsstijging

Tijdens de zomermaanden is de boter 0,90 eurocent/kg duurder geworden. Bekijk hier mee de evolutie: 

4 Januari 2017 kost boter 4.36 euro/kg
21 juni 2017 kost boter 5.75 euro/kg
16 augustus kost boter 6.65 euro/kg
 

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  20ste editie Belgian Corporate Video Festival
>>> 18-02-2019
Op 6 juni 2019 vindt de 20ste editie van het Belgian Corporate Video Festival plaats in Kinepolis Brussel. Ook dit jaar kunnen de beste corporate videoís verschillende awards winnen in uiteenlopende categorieŽn.

 Beroep  Alternatieve granen - desembroden - gekoelde degen
>>> 13-02-2019
Alimento organiseert op 12 maart een full option opleiding. MichaŽl, Ludovic en Guido zullen tijdens deze opleiding een combinatie doen van deze verschillende technieken en producten.

 Algemeen   Alimento is op zoek naar een nieuwe Opleidingsadviseur Bakkerij
>>> 04-02-2019
Heb jij een hart voor Opleiding en Voeding? Dan ben jij misschien wel de geschikte kandidaat!

> Alle nieuws