Prijzen verhoogd door dure boter

Algemeen

31-08-2017

Zes op de tien bakkers hebben de prijs van hun producten al verhoogd omdat de boterprijs duurder is geworden. Ze vragen gemiddeld vijf twintig eurocent meer. Dat blijkt uit een rondvraag van Het Nieuwsblad.

De krant deed een rondvraag bij honderd Vlaamse bakkers. Zestig van hen hebben hun prijzen al aangepast of zijn dat in de toekomst van plan. Vooral koffiekoeken, croissants en taarten werden of worden duurder.

De reden? De groothandelsprijzen voor melkerijboter zijn in anderhalf jaar tijd meer dan verdubbeld en dat beginnen de bakkers door te rekenen aan de consument. “Voor brood en pistolets heb je minder boter nodig, dus die zijn qua prijs minder gestegen”, zegt voorzitter van de Economische commissie Luc De Boey. “Maar om bijvoorbeeld een botercake of een croissant te maken, heb je wel veel boter nodig en daar zien we dan ook een prijsstijging. Wellicht zal deze in de toekomst blijven stijgen." 

Prijsstijging

Tijdens de zomermaanden is de boter 0,90 eurocent/kg duurder geworden. Bekijk hier mee de evolutie: 

4 Januari 2017 kost boter 4.36 euro/kg
21 juni 2017 kost boter 5.75 euro/kg
16 augustus kost boter 6.65 euro/kg
 

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Kamal Kharmach helpt ondernemers in nieuw En-programma
>>> 07-08-2019
Binnenkort starten de opnames van het nieuwe programma De zaak met Kamal Kharmach. Daarin trekt Kamal naar allerlei ondernemers die voor een dringend probleem staan, en gaat hij samen met hen op zoek naar een oplossing.

 WEEK VAN DE AMBACHTELIJKE BAKKER   Promotieactie 2019: inschrijven tot 15 augustus!
>>> 07-08-2019
Je kan nog enkele dagen inschrijven om deel te nemen aan de Week van de Ambachtelijke Bakker (30/9-6/10). Via tv-spots wordt de consument opgeroepen om naar hun bakker te gaan. Het zou spijtig zijn als uw klanten merken dat jij niet meedoet, toch?

 BIBAC PLUS   BIBAC PLUS: ontdek de nieuwste ontwikkelingen van jouw ambacht
>>> 06-08-2019
Binnen 7 weken is het zover: van zondag 22 tot en met woensdag 25 september gooit BIBAC PLUS zijn deuren open in Antwerp Expo!

> Alle nieuws