Prijzen verhoogd door dure boter

Algemeen

31-08-2017

Zes op de tien bakkers hebben de prijs van hun producten al verhoogd omdat de boterprijs duurder is geworden. Ze vragen gemiddeld vijf ŗ twintig eurocent meer. Dat blijkt uit een rondvraag van Het Nieuwsblad.

De krant deed een rondvraag bij honderd Vlaamse bakkers. Zestig van hen hebben hun prijzen al aangepast of zijn dat in de toekomst van plan. Vooral koffiekoeken, croissants en taarten werden of worden duurder.

De reden? De groothandelsprijzen voor melkerijboter zijn in anderhalf jaar tijd meer dan verdubbeld en dat beginnen de bakkers door te rekenen aan de consument. “Voor brood en pistolets heb je minder boter nodig, dus die zijn qua prijs minder gestegen”, zegt voorzitter van de Economische commissie Luc De Boey. “Maar om bijvoorbeeld een botercake of een croissant te maken, heb je wel veel boter nodig en daar zien we dan ook een prijsstijging. Wellicht zal deze in de toekomst blijven stijgen." 

Prijsstijging

Tijdens de zomermaanden is de boter 0,90 eurocent/kg duurder geworden. Bekijk hier mee de evolutie: 

4 Januari 2017 kost boter 4.36 euro/kg
21 juni 2017 kost boter 5.75 euro/kg
16 augustus kost boter 6.65 euro/kg
 

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Online veilingen bakkerswinkels
>>> 20-05-2019
VH Auctions organiseert begin juni vier online veilingen ter verkoop van een industriŽle bakkerij met 8 winkelpunten.

 Algemeen   Brochure 'Zelfstandige worden'
>>> 20-05-2019
Om kandidaat-ondernemers te helpen de oprichting van een onderneming tot een goed einde te brengen, heeft de Algemene Directie K.M.O.-beleid van de FOD Economie de informatiebrochure "Zelfstandige worden" geschreven.

 Algemeen   Ontdek de kracht van corporate video voor uw bedrijf
>>> 07-05-2019
Wilt u weten wat videocommunicatie voor uw bedrijf kan betekenen? Kom dan op donderdag 6 juni 2019 naar het Belgian Corporate Video Festival in Kinepolis Brussel.

> Alle nieuws