Overname meerderheidsbelang in Broer Bakkerijgrondstoffen door Sonneveld Group B.V.

Algemeen

12-09-2016

Sonneveld Group B.V., gevestigd in Papendrecht, Nederland, heeft per 1 september 2016 70% van de aandelen van Broer Bakkerijgrondstoffen B.V., gevestigd in Waddinxveen, Nederland, overgenomen.

Vanuit een strategisch oogpunt vullen de twee bedrijven elkaar uitstekend aan. Sonneveld is een innovatief bedrijf, met focus op broodverbetermiddelen, broodmixen en lossingsmiddelen. Broer Bakkerijgrondstoffen is een gevestigde naam als producent van een reeks hoogwaardige banketgrondstoffen.

Peter Verhagen, Algemeen Directeur van Sonneveld, benadrukt dat de aankoop van Broer Bakkerijgrondstoffen een versterking betekent voor beide bedrijven. Zowel de bedrijfscultuur, het productportfolio als het klantensegment van beide bedrijven sluiten goed op elkaar aan. “Met deze overname hebben we een volgende stap gezet in onze ambitie om een totaal leverancier te zijn voor de bakkerij. Door het creëren van synergie tussen de bedrijven zijn wij ervan overtuigd dat we een sterkere marktpositie kunnen bekleden. We zien de toekomst met het volste vertrouwen tegemoet.”, aldus Peter Verhagen

Broer Bakkerijgrondstoffen B.V. blijft voortbestaan onder de vertrouwde naam, als dochteronderneming van de Sonneveld Group.