Oproep: hoe toegankelijk is jouw zaak?

Ondernemer

 Maak zelf voor rolstoelgebruikers het verschil  

01-10-2014

De vzw On Wheels werkt aan een handige app voor rolstoelgebruikers. Ligt jouw zaak in Antwerpen, Hasselt, Gent, Leuven of Kortrijk? Meet dan zélf hoe rolstoeltoegankelijk jouw winkel is.

Na een busongeval in Thailand, belandt Michiel Desmet (29) uit Borgerhout in een rolstoel. Een hele verandering voor een jonge gast, maar Michiel blijft niet bij de pakken zitten. Nu, bijna anderhalf jaar later is hij zeer behendig met zijn rolstoel. Omdat hij echter al heel wat hindernissen op zijn weg heeft moeten overwinnen, wil hij een toegankelijkheidsapp voor rolstoelgebruikers lanceren. Zo komt de rolstoelgebruiker niet meer voor verrassingen te staan. 

5 steden

De On Wheels app zal toegankelijkheidsinformatie bieden over handelszaken in Antwerpen, Hasselt, Gent, Leuven en Kortrijk.

Zoektocht naar vrijwilligers

Om zijn app te kunnen lanceren en optimaal te laten werken heeft Michiel veel vrijwilligers nodig die de rolstoeltoegankelijkheid van handselszaken, café's en restaurants eigenhandig willen opmeten. Samen met Radio 2 en Anja Daems startte On Wheels vzw maandag een grote campagne om vrijwilligers te mobiliseren. Ook heel wat kranten en andere media pikten de actie al op.

Meet zélf

Maar er is meer. Als handelaar uit 1 van deze 5 steden wachten op een vrijwilliger die je zaak komt meten hoeft niet. Je kan namelijk ook zélf initiatief nemen en met de meetlint in de hand de toegankelijkheid van je zaak in kaart brengen. Hoe hoog is je drempel? Hoe breed is je deur? Hoe groot is de doorgang in je winkel? Het zal niet veel tijd in beslag nemen en je medewerking zal voor vele rolstoelgebruikers een wereld van verschil maken. Hoe je zelf aan de slag gaat lees je hier. Je kan ook eerst even testen hoe het moet vooraleer je echt aan de slag gaat. Testen doe je zo.

 

Meer info 

Surf naar http://onwheelsapp.com/ en maak verder kennis met Michiel zijn project. Als er genoeg informatie verzameld is gaat de On Wheels applicatie online. Hier lees je alles over de 'Help Michiel'-oproep van Radio 2 met Anja Daems:  http://www.radio2.be/toegankelijkheid/help-michiel