Opleiding zuurdesem in al zijn aspecten een succes

Algemeen

03-03-2014

Met 470 deelnemers was deze demonstratie van IPV een regelrecht succes en een bewijs dat de bakker zich blijft verbeteren. Een voorwaarde voor succes.

IPV, partner van Bakkers Vlaanderen, organiseerde onder leiding van Guido Devillé een uiterst succesvolle niet-commerciële demonstratie. 470 bakkers, leerling-bakkers en leerkrachten tekenden present op de demo over zuurdesem in al zijn aspecten.

De polyvalente zaal de Merselborre in Sint-Pieters-Leeuw werd van 18 t.e.m. 21 februari 2014 omgetoverd tot een echte bakkerij waarin de twee Zwitserse demonstrateurs van de Richmontschool in Lüzern het beste van zichzelf wisten te geven. 

Vanwaar dit succes?

“De ambachtelijke bakker is bezig met de kwaliteit van zijn product. De enige manier om de concurrentie aan te gaan met de industrie”, vertelt Guido Devillé enthousiast. “Vooral het bewaren van de eigenheid is één van de grootste troeven van de ambachtelijke bakker". Deze demonstratie leverde een aanzienlijke bijdage aan het zoeken naar eigenheid van de bakker. "Elke desem is uniek". 

Hoog niveau

"Iedereen was het erover eens dat deze opleiding van een hoog niveau was en perfect realiseerbaar in de bakkerij", vult Guido aan. Gesterkt door de felicitaties via e-mail en facebook zagen we een tevreden organisatie. Guido dankt iedereen die bijgedragen heeft aan het succes van de opleiding.

Ring TV maakte een korte reportage over de opleiding in het nieuwsoverzicht. Vanaf 12 min 10 sec. 

> Ring TV