Opleiding: (zuur)desem in al zijn aspecten

Algemeen

08-11-2013

IPV organiseert een boeiende opleiding over het gebruik van desems in de bakkerij. Schrijf je nu in!

De opleiding wordt gegeven door Marcel Ammon van de Richemontschool in Lüzern. 

Inhoud

Tijdens deze demonstratie leer je de invloeden van een zuurdesem op de kwaliteit, smaak en uitzicht van een eindproduct. De lesgever zal je ook theoretische kennis bijbrengen over zuurdesem in al zijn aspecten. Alles wat je weten moet over poolich, levain-chef liquide, ébouillantage, développement par cuisson, levain-chef au seigle, pâtes fermentées, levains.

- Er zullen op al deze methodes ook toepassingen gemaakt worden:

  • Kleine speltbroodjes met een procedé van warmwater
  • Zonnenbloempittenbrood met een ‘levain’ van roggebloem en een procedé van warm water
  • Pain Pilatus met een werking tijdens het bakken en een lange rijstijd in koude omgeving
  • Pain souche met een gekoeld gerezen deeg
  • Kleine ‘Bâle’ broodjes met poolish
  • Parisette met ‘levain-chef liquide’, gekoeld gerezen
  • Stollen met suiker of rozijnen gekoeld gerezen
  • Ciabatta (olijven en tomaten) met ‘levain’


- Bronnen van fouten worden onderzocht: b
roodbereidingen met verschillende kwaliteiten van bloem en de invloeden op het eindproduct zullen besproken worden

- Proeven van de verschillende producten

- En de theoretische kennis:

  • Deegtemperatuur
  • Kneedprocessen
  • Gisting
  • Verschillende aspecten van deeg
  • Recepten
  • Bakprocessen


Schrijf je in!

Op een van volgende data en volg de link naar de inschrijvingspagina:

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  20ste editie Belgian Corporate Video Festival
>>> 18-02-2019
Op 6 juni 2019 vindt de 20ste editie van het Belgian Corporate Video Festival plaats in Kinepolis Brussel. Ook dit jaar kunnen de beste corporate videoís verschillende awards winnen in uiteenlopende categorieŽn.

 Beroep  Alternatieve granen - desembroden - gekoelde degen
>>> 13-02-2019
Alimento organiseert op 12 maart een full option opleiding. MichaŽl, Ludovic en Guido zullen tijdens deze opleiding een combinatie doen van deze verschillende technieken en producten.

 Algemeen   Alimento is op zoek naar een nieuwe Opleidingsadviseur Bakkerij
>>> 04-02-2019
Heb jij een hart voor Opleiding en Voeding? Dan ben jij misschien wel de geschikte kandidaat!

> Alle nieuws