Opleiding: (zuur)desem in al zijn aspecten

Algemeen

08-11-2013

IPV organiseert een boeiende opleiding over het gebruik van desems in de bakkerij. Schrijf je nu in!

De opleiding wordt gegeven door Marcel Ammon van de Richemontschool in Lüzern. 

Inhoud

Tijdens deze demonstratie leer je de invloeden van een zuurdesem op de kwaliteit, smaak en uitzicht van een eindproduct. De lesgever zal je ook theoretische kennis bijbrengen over zuurdesem in al zijn aspecten. Alles wat je weten moet over poolich, levain-chef liquide, ébouillantage, développement par cuisson, levain-chef au seigle, pâtes fermentées, levains.

- Er zullen op al deze methodes ook toepassingen gemaakt worden:

  • Kleine speltbroodjes met een procedé van warmwater
  • Zonnenbloempittenbrood met een ‘levain’ van roggebloem en een procedé van warm water
  • Pain Pilatus met een werking tijdens het bakken en een lange rijstijd in koude omgeving
  • Pain souche met een gekoeld gerezen deeg
  • Kleine ‘Bâle’ broodjes met poolish
  • Parisette met ‘levain-chef liquide’, gekoeld gerezen
  • Stollen met suiker of rozijnen gekoeld gerezen
  • Ciabatta (olijven en tomaten) met ‘levain’


- Bronnen van fouten worden onderzocht: b
roodbereidingen met verschillende kwaliteiten van bloem en de invloeden op het eindproduct zullen besproken worden

- Proeven van de verschillende producten

- En de theoretische kennis:

  • Deegtemperatuur
  • Kneedprocessen
  • Gisting
  • Verschillende aspecten van deeg
  • Recepten
  • Bakprocessen


Schrijf je in!

Op een van volgende data en volg de link naar de inschrijvingspagina:

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Kamal Kharmach helpt ondernemers in nieuw En-programma
>>> 07-08-2019
Binnenkort starten de opnames van het nieuwe programma De zaak met Kamal Kharmach. Daarin trekt Kamal naar allerlei ondernemers die voor een dringend probleem staan, en gaat hij samen met hen op zoek naar een oplossing.

 WEEK VAN DE AMBACHTELIJKE BAKKER   Promotieactie 2019: inschrijven tot 15 augustus!
>>> 07-08-2019
Je kan nog enkele dagen inschrijven om deel te nemen aan de Week van de Ambachtelijke Bakker (30/9-6/10). Via tv-spots wordt de consument opgeroepen om naar hun bakker te gaan. Het zou spijtig zijn als uw klanten merken dat jij niet meedoet, toch?

 BIBAC PLUS   BIBAC PLUS: ontdek de nieuwste ontwikkelingen van jouw ambacht
>>> 06-08-2019
Binnen 7 weken is het zover: van zondag 22 tot en met woensdag 25 september gooit BIBAC PLUS zijn deuren open in Antwerp Expo!

> Alle nieuws