Ook chocolatiers en patissiers kregen Gault&Millau vermelding

Algemeen

 Vakmanschap, passie en hard werken 

14-11-2012

Vanaf dit jaar is ook onze sector vertegenwoordigd in de prestigieuze culinaire gids. Kijk snel wie! Trouwens verschillende van onze leden zijn vermeld. Proficiat!

In de inleiding stelt Gault&millau dat de kwaliteit in ons land geweldig is, dat onze internationale reputatie meer dan verdiend is en dat zelfs niet alle uitmuntende huizen opgenomen zijn omdat de keuze simpelweg te groot is. Alvast een opsteker van jewelste voor het vakmanschap, de passie en harde werk die in onze sectoren aan de dag gelegd worden.

Patissiers

Joost Arijs – Gent (patissier van het jaar) - www.joostarijs.be
Darcis – Verviers - www.darcis.com
Del Rey – Antwerpen - www.delrey.be
Ducobu – Waterloo - www.ducobu.be
Wittamer – Brussel - www.wittamer.com
Academie – Brugge - www.patisserieacademie.be
Biasetto by Fabrice Debroux – Strombeek-Bever - www.biasetto-bruxelles.be
Blanckaert – Tongeren - www.patisserieblanckaert.be
Bossu – Nazareth
Carrement Bon - www.carrementbon.be
La Dacquoise – Gozée
De Baere – Knokke-heist - www.debaere-boulangerie.be
Toon De Clerck – Antwerpen - www.bakkerijtoondeclerck.be
Dedrie – Veurne - www.patisseriededrie.be
De Keyser – Dendermonde - www.dekeyser.net
Demeestere – Heverlee - www.chocolade-demeestere.be
Deremiens – Prouvy - www.deremiens.com
Les Chocolats d’Edouard – Florenville - www.leschocolatsdedouard.com
Geldhof - Roeselare/Rumbeke - www.broodenbanketgeldhof.be
Leterme - Koksijde - www.fijnbakkerij-leterme.be
Pierre Mottet - Cerfontaine - www.boulangerie-mottet.be
Prestige – Waregem - www.patisserieprestige.be
Yasushi Sasaki – Brussel
Van Dender – Brussel - www.vandender.eu
Wilmot – Mettet - www.patisserie-wilmot.be

Chocolatiers

Chocolatier M – Knokke - www.chocolatier-m.be
Alchimie du Chocolat – Waterloo - www.alchimieduchocolat.be
Jan Andries – Meerbeke - www.patisseriejanandries.com
Frederic Blondeel – Beauvoorde - www.frederic-blondeel.com
Boon – Hasselt - www.thechocolateexperience.be
Centho Chocolates – Duisburg - www.centho.be
Corné Port-Royal - www.corneportroyal.com
Darcis – Verviers - www.darcis.com
La Dacquoise – Gozée - www.la-dacquoise.be
Del Rey – Antwerpen - www.delrey.be
Deremiens – Prouvy - www.deremiens.com
Dumon Chocolates – Torhout - www.chocolatierdumon.be
Chocolatier Galler - Vaux-sous-Chèvremont - www.galler.com
Godiva - www.godiva.be
Marcolini - www.marcolini.be
Benoit Nihant – Trooz - www.benoitnihant.be
Neuhaus - www.neuhaus.be
Dominique Persoone – Brugge - www.thechocolateline.be
Patrick Roger – Brussel - www.patrickroger.com
Sukerbuyc – Brugge - www.sukerbuyc.be
Van Dender – Brussel - www.vandender.eu
Vercruysse – Kortrijk – www.patisserievercruysse.be
Gunter Watté – Antwerpen - www.watte.be
Wittamer – Brussel - www.wittamer.com
De Zwarte Vos – Astene - www.dezwartevos.be
 

 

Nieuwsoverzicht

 Algemeen   FAVV schrapt controles op zoutgehalte
>>> 13-12-2018
Het FAVV zal vanaf 2019 geen controles meer zullen uitvoeren op het zoutgehalte in het brood. Er zal ook geen peiling meer gedaan worden naar het gebruik van gejodeerd zout.

 Algemeen   Schadelijke koelmiddelen? Boete: 3.000 - 25.000 euro
>>> 11-12-2018
De overheid gaat de controles op uw koeltechnische installaties opvoeren. Een 30-tal inspecteurs gaan op pad om na te gaan of bedrijven de regelgeving inspecteren. Bij vastgestelde inbreuken kunnen boetes oplopen tot 25.000 euro.

 Algemeen   Pyjamadag zoekt bakkers
>>> 03-12-2018
VZW Krijtlijn organiseert op 15 maart 2019 (pyjamadag) een online seminariedag t.v.v. Bednet en zoekt hiervoor nog bakkers die voor het ontbijt willen zorgen.

> Alle nieuws