Onze beroepskwalificaties goedgekeurd

Beroep

25-07-2013

Bakkers Vlaanderen en IPV hebben de competenties nodig voor onze beroepen uitgeschreven. Deze zijn goedgekeurd en zullen toegepast worden op de scholen.

Op vraag van de Vlaamse overheid heeft Bakkers Vlaanderen in samenwerking met IPV beroepskwalificatiedossiers (BKD) opgesteld voor onze sector. Deze dossiers geven een overzicht van de competenties die iemand  met het diploma bakker, banketbakker, chocolatier of ijsbereider moet bezitten om het beroep naar behoren uit te voeren.

Al attesten, certificaten, diploma’s, ervaringsbewijzen, … worden kwalificatiebewijzen genoemd. Het grote aanbod maakt het moeilijk om te achterhalen wat nu precies de waarde is van elk van deze kwalificatiebewijzen. Bakkers Vlaanderen heeft daarom met veel plezier en grote ernst meegewerkt aan de door de Vlaamse overheid opgestarte Vlaamse kwalificatiestructuur.

Klaarheid

Dit raamwerk brengt klaarheid in de erkende kwalificatiebewijzen die in het onderwijs of op de arbeidsmarkt behaald kunnen worden. Bovendien wordt het eenvoudiger om van het ene naar het andere over te stappen. 

Bakkers Vlaanderen is zeer tevreden over het aandeel dat de federatie gehad heeft in het opstellen van de BKD's en is ervan overtuigd dat de kwalificatiestructuur van de Vlaamse overheid de kwaliteit van het vakmanschap in onze sector zal helpen bewaren.

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Kamal Kharmach helpt ondernemers in nieuw En-programma
>>> 07-08-2019
Binnenkort starten de opnames van het nieuwe programma De zaak met Kamal Kharmach. Daarin trekt Kamal naar allerlei ondernemers die voor een dringend probleem staan, en gaat hij samen met hen op zoek naar een oplossing.

 WEEK VAN DE AMBACHTELIJKE BAKKER   Promotieactie 2019: inschrijven tot 15 augustus!
>>> 07-08-2019
Je kan nog enkele dagen inschrijven om deel te nemen aan de Week van de Ambachtelijke Bakker (30/9-6/10). Via tv-spots wordt de consument opgeroepen om naar hun bakker te gaan. Het zou spijtig zijn als uw klanten merken dat jij niet meedoet, toch?

 Algemeen   De nieuwe werkbaarheidscheque: hoe werkt die precies?
>>> 06-08-2019
Word je geconfronteerd met medewerkers die gedemotiveerd zijn, last hebben van overmatige stress of het werkplezier kwijt zijn? Hoe moet je daar als werkgever mee omgaan?

> Alle nieuws