Onderhandelingen sectorakkoorden 2019-2020

Personeel

26-04-2019

Het interprofessioneel akkoord dat na veel vallen en opstaan werd afgesloten heeft al bepaald dat de marge voor de kostprijs van de komende akkoorden maximaal 1,10 % mag zijn.


Bij de opmaak van deze nieuwsbrief was Bakkers Vlaanderen nog niet in het bezit van een eisenbundel vanwege de werknemersorganisaties van PC 118 (arbeiders) en PC 201 (bedienden). Wellicht zullen we in de volgend nieuwsbrief en via Onze Passie hierover kunnen berichten.

Echter er zijn enkele belangrijke aandachtspunten in het IPA die onze sector aanbelangen. Vooreerst is er de afspraak om de minimumlonen aan te passen waardoor de kostprijs ervan tijdens de onderhandelingen mee zal moeten verrekend worden. Verder is er de vraag aan sectoren om die werknemers tewerkstellen in paritaire comités met en zonder een regeling rond aanvullende pensioenen om hiervoor maatregelen te treffen. Voor arbeiders die in de bakkerijen werken is er momenteel een bijdrage (via de RSZ bijdrage) van 1,65 % voor hun aanvullend pensioen. Voor bedienden is er voorlopig niets voorzien bijgevolg zal ook dit gegeven mogelijk op de onderhandelingstafel komen.
 

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Kamal Kharmach helpt ondernemers in nieuw En-programma
>>> 07-08-2019
Binnenkort starten de opnames van het nieuwe programma De zaak met Kamal Kharmach. Daarin trekt Kamal naar allerlei ondernemers die voor een dringend probleem staan, en gaat hij samen met hen op zoek naar een oplossing.

 WEEK VAN DE AMBACHTELIJKE BAKKER   Promotieactie 2019: inschrijven tot 15 augustus!
>>> 07-08-2019
Je kan nog enkele dagen inschrijven om deel te nemen aan de Week van de Ambachtelijke Bakker (30/9-6/10). Via tv-spots wordt de consument opgeroepen om naar hun bakker te gaan. Het zou spijtig zijn als uw klanten merken dat jij niet meedoet, toch?

 Algemeen   Bij de bakker inkopen doen met eigen verpakking
>>> 06-08-2019
Door de bewustwording rond de overdaad aan wegwerpverpakkingen, ontstaat er een trend bij consument om met eigen verpakking inkopen te doen. Kan dit eigenlijk wel?

> Alle nieuws