Oergranen in bakkerijproducten: van korrel tot afgewerkt product

Algemeen

14-12-2016

Universiteit Gent en Hogeschool Gent zoeken deelnemers voor het TETRA-onderzoeksproject dat momenteel in voorbereiding is rond toepassing van oergranen in bakkerijproducten.

Voedselconsumptiepeilingen tonen aan dat slechts 14% van de Belgen dagelijks voldoende brood eet. Vanuit de consument is er een duidelijke vraag naar variatie in het aanbod en naar voedingsproducten met een gezondheidsbevorderend aspect. Als antwoord op deze vraag gaan steeds meer producenten aan de slag met oergranen in bakkerijproducten.

Deze oergranen passen mooi in het plaatje van authenticiteit en vernieuwing. Bovendien geven diverse onderzoeken aan dat sommige oergranen een uitstekende bron zijn van traag verteerbare koolhydraten, vezels, kwalitatieve eiwitten, vitaminen en mineralen.

Doe mee! 

Hogeschool Gent (ALTERGRAIN) onderzoekt momenteel het teeltpotentieel van diverse oergranen in Vlaanderen. Om te resulteren in succesvolle producten is echter ook voldoende kennis nodig over de grondstofeigenschappen en verwerkingsmogelijkheden van de korrel tot het afgewerkte product. Via een 2-jarig TETRA-project (ALTERBAKE) willen Universiteit Gent en Hogeschool Gent samen deze mogelijkheden verder onderzoeken zodat ook de Vlaamse bedrijven kwalitatieve producten met oergranen op de markt kan brengen. Hiervoor zoeken ze bakkers om mee samen te werken.

5 goede redenen 

  • Toegepast onderzoek met direct toepasbare resultaten
  • Casestudies op maat van de deelnemende bedrijven
  • Resultaten voorbehouden voor deelnemers van de gebruikersgroep (concurrentieel voordeel), u stuurt de invulling van het project mee aan
  • Interactie en netwerking binnen de gebruikersgroep, deelname aan smaaksessies
  • nteractie met onderzoekers van Universiteit Gent en Hogeschool Gent en de beschikbare diensten op vlak van graan- en bakkerijtechnologie.

 

Schrijf nu in! 

Interesse? Gelieve contact op te nemen met:
Dr. Ir. Filip Van Bockstaele – filip.vanbockstaele@ugent.be 0498 24 44 63 – Universiteit Gent, Labo voor graantechnologie

Nieuwsoverzicht

 Algemeen   Brochure 'Zelfstandige worden'
>>> 20-05-2019
Om kandidaat-ondernemers te helpen de oprichting van een onderneming tot een goed einde te brengen, heeft de Algemene Directie K.M.O.-beleid van de FOD Economie de informatiebrochure "Zelfstandige worden" geschreven.

 Ondernemer  Online veilingen bakkerswinkels
>>> 20-05-2019
VH Auctions organiseert begin juni vier online veilingen ter verkoop van een industriŽle bakkerij met 8 winkelpunten.

 Algemeen   Dinsdag 4 juni 2019: contactdag Bakovens
>>> 07-05-2019
Bak je al in een authentieke bakoven? Wil je ervaringen uitwisselen met andere bakovengebruikers? Of wil je zelf een bakoven restaureren of bouwen en wil je proeven van de mogelijkheden? Kom dan naar deze contact- en netwerkdag voor bakovenliefhebbers.

> Alle nieuws