Oergranen in bakkerijproducten: van korrel tot afgewerkt product

Algemeen

14-12-2016

Universiteit Gent en Hogeschool Gent zoeken deelnemers voor het TETRA-onderzoeksproject dat momenteel in voorbereiding is rond toepassing van oergranen in bakkerijproducten.

Voedselconsumptiepeilingen tonen aan dat slechts 14% van de Belgen dagelijks voldoende brood eet. Vanuit de consument is er een duidelijke vraag naar variatie in het aanbod en naar voedingsproducten met een gezondheidsbevorderend aspect. Als antwoord op deze vraag gaan steeds meer producenten aan de slag met oergranen in bakkerijproducten.

Deze oergranen passen mooi in het plaatje van authenticiteit en vernieuwing. Bovendien geven diverse onderzoeken aan dat sommige oergranen een uitstekende bron zijn van traag verteerbare koolhydraten, vezels, kwalitatieve eiwitten, vitaminen en mineralen.

Doe mee! 

Hogeschool Gent (ALTERGRAIN) onderzoekt momenteel het teeltpotentieel van diverse oergranen in Vlaanderen. Om te resulteren in succesvolle producten is echter ook voldoende kennis nodig over de grondstofeigenschappen en verwerkingsmogelijkheden van de korrel tot het afgewerkte product. Via een 2-jarig TETRA-project (ALTERBAKE) willen Universiteit Gent en Hogeschool Gent samen deze mogelijkheden verder onderzoeken zodat ook de Vlaamse bedrijven kwalitatieve producten met oergranen op de markt kan brengen. Hiervoor zoeken ze bakkers om mee samen te werken.

5 goede redenen 

  • Toegepast onderzoek met direct toepasbare resultaten
  • Casestudies op maat van de deelnemende bedrijven
  • Resultaten voorbehouden voor deelnemers van de gebruikersgroep (concurrentieel voordeel), u stuurt de invulling van het project mee aan
  • Interactie en netwerking binnen de gebruikersgroep, deelname aan smaaksessies
  • nteractie met onderzoekers van Universiteit Gent en Hogeschool Gent en de beschikbare diensten op vlak van graan- en bakkerijtechnologie.

 

Schrijf nu in! 

Interesse? Gelieve contact op te nemen met:
Dr. Ir. Filip Van Bockstaele – filip.vanbockstaele@ugent.be 0498 24 44 63 – Universiteit Gent, Labo voor graantechnologie

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Kamal Kharmach helpt ondernemers in nieuw En-programma
>>> 07-08-2019
Binnenkort starten de opnames van het nieuwe programma De zaak met Kamal Kharmach. Daarin trekt Kamal naar allerlei ondernemers die voor een dringend probleem staan, en gaat hij samen met hen op zoek naar een oplossing.

 WEEK VAN DE AMBACHTELIJKE BAKKER   Promotieactie 2019: inschrijven tot 15 augustus!
>>> 07-08-2019
Je kan nog enkele dagen inschrijven om deel te nemen aan de Week van de Ambachtelijke Bakker (30/9-6/10). Via tv-spots wordt de consument opgeroepen om naar hun bakker te gaan. Het zou spijtig zijn als uw klanten merken dat jij niet meedoet, toch?

 BIBAC PLUS   BIBAC PLUS: ontdek de nieuwste ontwikkelingen van jouw ambacht
>>> 06-08-2019
Binnen 7 weken is het zover: van zondag 22 tot en met woensdag 25 september gooit BIBAC PLUS zijn deuren open in Antwerp Expo!

> Alle nieuws