Nieuwe workshops IPV dit voorjaar

Beroep

18-01-2016

IPV stelt aan de leden van Bakkers Vlaanderen graag hun opleidingsaanbod voorjaar 2016 voor. Neem hier snel een kijkje!

  • Workshop gerezen bladerdeeg - door Peter Yuen

Chef Peter Yuen is een bekroonde bakker. Hij behaalde de eerste plaats in de categorie Viennoiserie van de 'Coupe du Monde de la Boulangerie' in 2008. Chef Peter Yuen deelt zijn vakkennis over het maken van brioches en gerezen bladerdeegproducten met jou. Hij stelt u een assortiment van Amerikaans, Aziatisch en klassiek Frans gebak voor.

2 en 3 februari, Lebbeke

  • Decoratieve technieken voor chocoladesierstukken – door Stephane Leroux

Stephane Leroux werd Meilleur Ouvrier de France 2004 en vice-wereldkampioen in Las Vegas. Tijdens deze demonstratie toont hij decoratietechnieken met chocolade, die toepasbaar zijn bij het maken van chocoladesierstukken.

Er zijn nog plaatsen vrij op 23 en 26 februari, Sint Pieter Leeuw

  • Techniek "Verdelen van gerezen degen zonder ontgassen" 

Steeds meer bakkers gebruiken de techniek van gekoelde degen. Hierop hebben de machinefabrikanten ingespeeld met een verdeelmachine die gekoelde degen kan verdelen zonder te ontgassen. Zowel bakkers die overwegen om deze techniek toe te passen als bakkers die er reeds gebruik van maken, kunnen tijdens deze opleiding terecht met hun vragen.

8 en 9 maart, Sint Pieter Leeuw