Nieuwe promotiemap geeft jonge bakkers een duwtje in de rug

Beroep

 Belang instroom in beroep 

18-06-2012

De doorstroom van de school naar het beroep stimuleren.

Bakkers Vlaanderen doet er alles aan om jonge ondernemers warm te maken voor ons beroep. Hiervoor werken we samen met de bakkerijscholen. De klassen zitten goed vol, maar we merken dat een groot deel van de afgestudeerden de weg naar het beroep niet vinden en in andere sectoren aan de slag gaan. Met de nieuwe promotiemap hopen we de bakkersgasten een duwtje in de juiste richting te geven.  

In de promotiemap zitten enkele nummers van je favoriete vaktijdschrift Passie, een overzichtelijk stappenplan om een eigen zaak te starten en een inspirerend interview met een jonge bakker die de stap naar een eigen zaak genomen heeft. Om de map compleet te maken nodigen we de bakkersgasten uit om hun cv door te geven aan Bakker zoekt Bakker. De dienst van Bakkers Vlaanderen die vacatures helpt invullen. Ook de opleidingsfiche 'Voedselveiligheid in de bakkerij' ontbreekt niet.  

Raad en daad

Via een folder over Bakkers Vlaanderen leren de jonge bakkers tenslotte dat ze er niet alleen voor staan, maar dat de bakkerijfederatie hen indien nodig met raad en daad kan bijstaan.

Bakkers Vlaanderen hecht veel belang aan de instroom in het beroep. Jonge, nieuwe ondernemers hebben een frisse kijk op het beroep en zorgen ervoor dat de sector positief blijft evolueren. Bovendien, hoe meer nieuwe bakkers erbij komen, hoe meer bakkerijen overgenomen en gerennoveerd zullen worden. 

Bron: 
> Bakkersvlaanderen.be