Nieuw biljet 5 euro in omloop

Ondernemer

23-05-2013

We merken dat ook bakkersklanten ze vaker beginnen te gebruiken. We zetten daarom op een rij wat er veranderd is en hoe je de biljetten kan herkennen.

Het nieuwe biljet heeft enkele nieuwe en verbeterde echtheidskenmerken. Stapsgewijs zullen ook de andere biljetten een make-over krijgen. 

  

Een opvallend smaragdgroen cijfer verandert van kleur, van groen naar donkerblauw, en vertoont een lichteffect dat op en neer beweegt. Korte verhoogde lijntjes aan de linker- en rechterrand maken het gemakkelijker het bankbiljet te herkennen, met name voor mensen met een visuele beperking.

Al deze echtheidskenmerken bevinden zich aan de voorkant van het nieuwe biljet en kunnen gemakkelijk worden gecontroleerd met de ‘voel, kijk en kantel’-methode. 

Word expert

Via een online zelfstudiepakket van de Nationale Bank leer je alles over de nieuwe biljetten en word je een expert in het onderscheiden van valse biljetten.

> Naar het zelfstudiepakket

> Meer info op nieuwe-eurobankbiljetten.eu

Voel, kijk en kantel 

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Kamal Kharmach helpt ondernemers in nieuw En-programma
>>> 07-08-2019
Binnenkort starten de opnames van het nieuwe programma De zaak met Kamal Kharmach. Daarin trekt Kamal naar allerlei ondernemers die voor een dringend probleem staan, en gaat hij samen met hen op zoek naar een oplossing.

 WEEK VAN DE AMBACHTELIJKE BAKKER   Promotieactie 2019: inschrijven tot 15 augustus!
>>> 07-08-2019
Je kan nog enkele dagen inschrijven om deel te nemen aan de Week van de Ambachtelijke Bakker (30/9-6/10). Via tv-spots wordt de consument opgeroepen om naar hun bakker te gaan. Het zou spijtig zijn als uw klanten merken dat jij niet meedoet, toch?

 BIBAC PLUS   BIBAC PLUS: ontdek de nieuwste ontwikkelingen van jouw ambacht
>>> 06-08-2019
Binnen 7 weken is het zover: van zondag 22 tot en met woensdag 25 september gooit BIBAC PLUS zijn deuren open in Antwerp Expo!

> Alle nieuws