Nationaal feest in Tongeren op maandag 12 juni

Algemeen

13-03-2017

De Koninklijke brood- banketbakkersbond van Tongeren nodigt u uit om samen het nationaal feest te vieren op maandag 12 juni 2017. We vieren immers het 95-jarig bestaan van onze bond.

Tongeren de oudste stad van België, ademt geschiedenis uit. Van de Romeinse en middeleeuwse stadswallen tot de imposante gotische basiliek en het bekoorlijk begijnhof, beschermd als UNESCO – wereld erfgoed. In Tongeren bekoort het verleden.

De beroemdste inwoner van Tongeren is ongetwijfeld Ambiorix. De Eburonenkoning bracht het Romeinse leger in 54 V.C. een zware nederlaag toe, waarop Julius Caesar de Belgen omschreef als de dappersten aller Galliërs.

Het Gallo- Romeins museum werd in 2011 verkozen tot Europees museum van het jaar en in 2014 bekroond met de “Museumprijs” als beste museum in Vlaanderen. Rondom deze plaatsen zullen jullie ontvangen worden, centraal en alles op loopsafstand. Kom naar Tongeren en geniet van het verleden, cultuur, gezelligheid en gastronomie . 

Noteer dus alvast 12 juni in de agenda. Het volledige programma volgt later. De Limburgers heten u van harte welkom! 

Koninklijke Brood-en Banketbakkersbond Tongeren en omstreken
 

Nieuwsoverzicht

 Algemeen   FAVV schrapt controles op zoutgehalte
>>> 13-12-2018
Het FAVV zal vanaf 2019 geen controles meer zullen uitvoeren op het zoutgehalte in het brood. Er zal ook geen peiling meer gedaan worden naar het gebruik van gejodeerd zout.

 Algemeen   Schadelijke koelmiddelen? Boete: 3.000 - 25.000 euro
>>> 11-12-2018
De overheid gaat de controles op uw koeltechnische installaties opvoeren. Een 30-tal inspecteurs gaan op pad om na te gaan of bedrijven de regelgeving inspecteren. Bij vastgestelde inbreuken kunnen boetes oplopen tot 25.000 euro.

 Algemeen   Pyjamadag zoekt bakkers
>>> 03-12-2018
VZW Krijtlijn organiseert op 15 maart 2019 (pyjamadag) een online seminariedag t.v.v. Bednet en zoekt hiervoor nog bakkers die voor het ontbijt willen zorgen.

> Alle nieuws