Minister Peeters slaat de bal mis met voorstel uitbreiding 38 uren week

Beroep

28-04-2016

Minister van arbeid en werk Kris Peeters lanceerde vorige maand enkele ideeën rond het thema “werkbaar werk” Met zijn voorstel tot uitbreiding van de 38 uren week wilde hij de ondernemers gunstig stemmen. De bakkerijsector is hiermee echter niet gediend.

Vandaag geldt er immers al een cao-flexibiliteit in de kleine bakkerijen. Deze laat toe om werknemers tot maximum 50 uur per week met een maximum van 10 uur per dag te werk te stellen op voorwaarde dat op jaarbasis een gemiddelde van 38 uur per week gepresteerd wordt.

Het voorstel van de Minister heeft dus geen enkele toegevoegde waarde voor onze sector. Meer nog om de vakbonden te paaien worden de ondernemers in ruil voor de zogenaamde flexibiliteit met het voorstel van de Minister verplicht om extra opleidingsdagen te geven aan hun werknemers. De bakkerijsector heeft via Unizo laten weten zich hierin geenszins te kunnen vinden.
 

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Kamal Kharmach helpt ondernemers in nieuw Eén-programma
>>> 07-08-2019
Binnenkort starten de opnames van het nieuwe programma De zaak met Kamal Kharmach. Daarin trekt Kamal naar allerlei ondernemers die voor een dringend probleem staan, en gaat hij samen met hen op zoek naar een oplossing.

 WEEK VAN DE AMBACHTELIJKE BAKKER   Promotieactie 2019: inschrijven tot 15 augustus!
>>> 07-08-2019
Je kan nog enkele dagen inschrijven om deel te nemen aan de Week van de Ambachtelijke Bakker (30/9-6/10). Via tv-spots wordt de consument opgeroepen om naar hun bakker te gaan. Het zou spijtig zijn als uw klanten merken dat jij niet meedoet, toch?

 Algemeen   De nieuwe werkbaarheidscheque: hoe werkt die precies?
>>> 06-08-2019
Word je geconfronteerd met medewerkers die gedemotiveerd zijn, last hebben van overmatige stress of het werkplezier kwijt zijn? Hoe moet je daar als werkgever mee omgaan?

> Alle nieuws