Minder regels voor deeltijdse werknemers

Personeel

09-10-2017

Vanaf 1 oktober 2017 kunnen werkgevers deeltijdse werknemers eenvoudiger tewerkstellen. Dit is één van de maatregelen in het kader van "wendbaar werken". De werkgever zal bij een deeltijdse tewerkstelling minder formaliteiten moeten naleven.

Deeltijdse werknemers met een variabel uurrooster en een gemiddelde wekelijkse arbeidsduur kunnen vanaf 1 oktober 2017 meer werken buiten hun uurrooster alvorens hiervoor een toeslag moet betaald worden.

De maatregel bevat:

  • de afschaffing van de verplichting om voor iedere deeltijdse arbeidsregeling de afzonderlijke uurroosters te vermelden in het arbeidsreglement;
  • de mogelijkheid om een elektronisch afschrift of uittreksel van de deeltijdse arbeidsovereenkomst te bewaren;
  • de bekendmaking van variabele uurroosters in één, eventueel elektronisch, bericht;
  • de mogelijkheid om zonder papier afwijkingen te registreren op het deeltijds uurrooster;
  • minder snel overloon betalen aan deeltijdse werknemers met een variabel uurrooster en een gemiddelde wekelijkse arbeidsduur.
     

Nieuwsoverzicht

 Oost-Vlaanderen   Aangekondigde controleactie FAVV te Lokeren
>>> 23-03-2018
Vanaf 14 tot en met 19 mei 2018 zal er een aangekondigde controleactie plaatsvinden in Lokeren. Donderdag 26 april volgt een infosessie.

 Algemeen   Kom naar de algemene vergadering op 31 mei
>>> 21-03-2018
Donderdag 31 mei gaat de jaarlijkse algemene vergadering door. Hierop nodigen we u graag uit. De vergadering start om 13u. U wordt ontvangen met een drankje en een hapje.

 Beroep  Enquête interesse oergranen bij bakkers
>>> 13-03-2018
In het kader van het TETRA-project Alterbake aan Universiteit Gent en Hogeschool Gent bestuderen wij de interesse in oergranen bij bakkers. Verder in deze enquête krijgt u meer uitleg over de term 'oergranen' en het onderzoek. De enquête duurt max 10 min.

> Alle nieuws