Minder regels voor deeltijdse werknemers

Personeel

09-10-2017

Vanaf 1 oktober 2017 kunnen werkgevers deeltijdse werknemers eenvoudiger tewerkstellen. Dit is één van de maatregelen in het kader van "wendbaar werken". De werkgever zal bij een deeltijdse tewerkstelling minder formaliteiten moeten naleven.

Deeltijdse werknemers met een variabel uurrooster en een gemiddelde wekelijkse arbeidsduur kunnen vanaf 1 oktober 2017 meer werken buiten hun uurrooster alvorens hiervoor een toeslag moet betaald worden.

De maatregel bevat:

  • de afschaffing van de verplichting om voor iedere deeltijdse arbeidsregeling de afzonderlijke uurroosters te vermelden in het arbeidsreglement;
  • de mogelijkheid om een elektronisch afschrift of uittreksel van de deeltijdse arbeidsovereenkomst te bewaren;
  • de bekendmaking van variabele uurroosters in één, eventueel elektronisch, bericht;
  • de mogelijkheid om zonder papier afwijkingen te registreren op het deeltijds uurrooster;
  • minder snel overloon betalen aan deeltijdse werknemers met een variabel uurrooster en een gemiddelde wekelijkse arbeidsduur.
     

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  (Wanneer) is het te warm om te werken?
>>> 17-07-2018
Deze week trekt er nog eens een hittegolf over België. De hitte zorgt mogelijk voor wat ongemak op de werkplaats. Wanneer is het té warm om te werken? En wat moet u als werkgever doen als blijkt dat de temperatuur in uw bedrijf te hoog oploopt?

 Beroep  Demo: Luxe patisserie met M.O.F. Jérôme Chaucesse
>>> 10-07-2018
Op dinsdag 23 oktober geeft meesterpatissier Jérôme Chaucesse een unieke demo in bakkerijschool Ter Groene Poorte.

 Onderwijs  Gezocht: praktijkdocenten Syntra Leuven
>>> 09-07-2018
Syntra Leuven is op zoek naar een praktijkdocent voor het 2de jaar ambachtelijk chocoladebewerker en een praktijkdocent bakker voor onze avondopleidingen. Bekijk hier de vacatures.

> Alle nieuws