Minder regels voor deeltijdse werknemers

Personeel

09-10-2017

Vanaf 1 oktober 2017 kunnen werkgevers deeltijdse werknemers eenvoudiger tewerkstellen. Dit is n van de maatregelen in het kader van "wendbaar werken". De werkgever zal bij een deeltijdse tewerkstelling minder formaliteiten moeten naleven.

Deeltijdse werknemers met een variabel uurrooster en een gemiddelde wekelijkse arbeidsduur kunnen vanaf 1 oktober 2017 meer werken buiten hun uurrooster alvorens hiervoor een toeslag moet betaald worden.

De maatregel bevat:

  • de afschaffing van de verplichting om voor iedere deeltijdse arbeidsregeling de afzonderlijke uurroosters te vermelden in het arbeidsreglement;
  • de mogelijkheid om een elektronisch afschrift of uittreksel van de deeltijdse arbeidsovereenkomst te bewaren;
  • de bekendmaking van variabele uurroosters in één, eventueel elektronisch, bericht;
  • de mogelijkheid om zonder papier afwijkingen te registreren op het deeltijds uurrooster;
  • minder snel overloon betalen aan deeltijdse werknemers met een variabel uurrooster en een gemiddelde wekelijkse arbeidsduur.
     

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Kamal Kharmach helpt ondernemers in nieuw En-programma
>>> 07-08-2019
Binnenkort starten de opnames van het nieuwe programma De zaak met Kamal Kharmach. Daarin trekt Kamal naar allerlei ondernemers die voor een dringend probleem staan, en gaat hij samen met hen op zoek naar een oplossing.

 WEEK VAN DE AMBACHTELIJKE BAKKER   Promotieactie 2019: inschrijven tot 15 augustus!
>>> 07-08-2019
Je kan nog enkele dagen inschrijven om deel te nemen aan de Week van de Ambachtelijke Bakker (30/9-6/10). Via tv-spots wordt de consument opgeroepen om naar hun bakker te gaan. Het zou spijtig zijn als uw klanten merken dat jij niet meedoet, toch?

 Algemeen   De nieuwe werkbaarheidscheque: hoe werkt die precies?
>>> 06-08-2019
Word je geconfronteerd met medewerkers die gedemotiveerd zijn, last hebben van overmatige stress of het werkplezier kwijt zijn? Hoe moet je daar als werkgever mee omgaan?

> Alle nieuws