Mattentaart is favoriet streekgerecht Belg

Oost-Vlaanderen

03-06-2013

MaÔzena heeft 14.000 bakliefhebbers gevraagd naar hun favoriete streekgerecht. In Vlaanderen staat de Mattentaart voorop in WalloniŽ de Luikse wafel.

Bakkers Vlaanderen wenst de Geraardsbergse bakkers alvast een dikke proficiat met de titel. Maïzena riep daarnaast ook provinciale winnaars uit. Voor Antwerpen schoten de Antwerpse Handjes de hoofdvogel af, in Limburg ging de trofee naar de Miserable. De West-Vlamingen kozen dan weer massaal voor de Lukken.

Roger Flamant, prince van de Broederschap van de Geraardsbergse Mattentaart, vertelde aan Het Nieuwsblad: "Uiteraard ben ik in de wolken met het resultaat van de gebakenquête. 'Dit is een aangename verrassing. Of toch ook weer niet zo'n verrassing want onze mattentaart is in België zeer goed gekend." De Broederschap levert dan ook al jaren inspanningen om het Geraardsbergse gebakje op de culinaire kaart te zetten.

Valt in de smaak

"We staan met een stand van onze Broederschap op heel wat evenementen en beurzen en krijgen dan steevast positieve commentaar." vertelt dhr. Flamant nog aan Het Nieuwsblad. En als er groepen onze stad komen bezoeken zorgen we voor bakdemonstraties en die vallen altijd in de smaak. En er is onze jaarlijkse Dag van de Mattentaart." 

Label> Mattentaart heeft een Europees label voor Beschermde Geografische aanduiding