Mag je het WK en de Rode Duivels gebruiken in jouw marketing?

Ondernemer

 U mag geen opschrift met ‘Rode Duivels’ verwerken in uw ambachtelijke producten 

30-05-2018

De Rode Duivels zitten de laatste jaren weer erg in de lift. Na het EK in Frankrijk volgt het WK in Rusland. U wil natuurlijk graag uw graantje meepikken. Mag dat zomaar?

De term ‘Rode Duivels’ is als een merknaam beschermd door de Belgische voetbalbond.

Dat wil zeggen dat alleen de Belgische voetbalbond de naam ‘Rode Duivels’ commercieel kan exploiteren. U kan dus niet zelf een advertentiecampagne voeren waarin u ‘Rode Duivels’ op één of andere manier vermeldt. Ook als u zelf ambachtelijke producten maakt, kan u daarin geen opschrift met ‘Rode Duivels’ verwerken. Tenzij u expliciet de toestemming heeft van de voetbalbond natuurlijk.

Hetzelfde geldt voor de officiële mascotte van het tornooi, de term ‘Red Devils’, het logo van de nationale ploeg, de Duivelse drietand en nog een aantal andere tekens van de Rode Duivels en de fanclubs. Hou er rekening mee dat de voetbalbond ook over de portretrechten beschikt van de spelers zelf. U kan dus evenmin foto’s van Vincent Kompany en co gebruiken voor commerciële doeleinden.

Als het gaat om officiële merchandising, dan kan u die producten natuurlijk wel in uw winkel aanbieden of gebruiken als relatiegeschenk naar uw klanten. Let wel, er is momenten ook veel namaak in omloop. Ga dus enkel in zee met officiële verdelers van de Rode Duivels-artikelen. Daarnaast kan u in principe wel gebruik maken van de Belgische driekleur en/of de Franse vlag, al dan niet gecombineerd met een figuur van een voetbal of voetballer.
 

Nieuwsoverzicht

 Personeel  1 jaar uitbreiding flexi-jobs: Tevredenheid groot. 2019 kondigt een sterke groei aan.
>>> 03-01-2019
Naar aanleiding van de eerste verjaardag van de uitbreiding van de flexi-jobs voerde Myflexijob.be in samenwerking met Bakkers Vlaanderen, De Landsbond der Beenhouwers en Horecaplatform.be een onderzoek uit bij meer dan 1.000 flexi-job gebruikers.

 Beroep  Voor u berekend: eclair
>>> 20-12-2018
Maandelijks berekent Bakkers Vlaanderen de prijs van een bepaald bakkerijproduct. Op die manier kom je te weten met welke factoren je rekening moet houden om realistische verkoopprijzen te bekomen. Deze maand zetten we de eclair in de kijker.

 Algemeen   Boezembroden leveren cheque van 4.569 euro op voor Music for Life
>>> 20-12-2018
In het kader van de Warmste Week verkochten onze Oost-Vlaamse collega's boezembroden. De opbrengst gaat naar borstkankeronderzoek.

> Alle nieuws