Mag je het WK en de Rode Duivels gebruiken in jouw marketing?

Ondernemer

 U mag geen opschrift met ‘Rode Duivels’ verwerken in uw ambachtelijke producten 

30-05-2018

De Rode Duivels zitten de laatste jaren weer erg in de lift. Na het EK in Frankrijk volgt het WK in Rusland. U wil natuurlijk graag uw graantje meepikken. Mag dat zomaar?

De term ‘Rode Duivels’ is als een merknaam beschermd door de Belgische voetbalbond.

Dat wil zeggen dat alleen de Belgische voetbalbond de naam ‘Rode Duivels’ commercieel kan exploiteren. U kan dus niet zelf een advertentiecampagne voeren waarin u ‘Rode Duivels’ op één of andere manier vermeldt. Ook als u zelf ambachtelijke producten maakt, kan u daarin geen opschrift met ‘Rode Duivels’ verwerken. Tenzij u expliciet de toestemming heeft van de voetbalbond natuurlijk.

Hetzelfde geldt voor de officiële mascotte van het tornooi, de term ‘Red Devils’, het logo van de nationale ploeg, de Duivelse drietand en nog een aantal andere tekens van de Rode Duivels en de fanclubs. Hou er rekening mee dat de voetbalbond ook over de portretrechten beschikt van de spelers zelf. U kan dus evenmin foto’s van Vincent Kompany en co gebruiken voor commerciële doeleinden.

Als het gaat om officiële merchandising, dan kan u die producten natuurlijk wel in uw winkel aanbieden of gebruiken als relatiegeschenk naar uw klanten. Let wel, er is momenten ook veel namaak in omloop. Ga dus enkel in zee met officiële verdelers van de Rode Duivels-artikelen. Daarnaast kan u in principe wel gebruik maken van de Belgische driekleur en/of de Franse vlag, al dan niet gecombineerd met een figuur van een voetbal of voetballer.
 

Nieuwsoverzicht

 Beroep  Van akker tot bakker
>>> 25-06-2018
Deel 4: Teff

 Onderwijs  Infomap voor eindejaarsstudenten
>>> 25-06-2018
Om toekomstige brood- en banketbakkers kennis te laten maken met onze beroepsvereniging stoomden we op het secretariaat weer honderden mappen klaar voor afgestuurde studenten.

 Ondernemer  Bakkerij-index:Totaalkost met 0,94% gestegen
>>> 25-06-2018
Elk jaar berekent de economische commissie de evolutie van deze kosten tegenover deze van het voorgaande jaar.

> Alle nieuws