Lunchbox 2.0 - Laten we kansen liggen?

Algemeen

 Kaas niet van ons brood laten eten 

22-08-2012

Een boterham met kaas en eentje met choco in de brooddoos? Helemaal passť! Ouders zijn op zoek naar spannende alternatieven die niet te veel werk kosten. Kolfje naar de hand van de bakker dachten we zo.

Weekend Knack heeft het deze week over het verdwijnen van de 'banale' brooddoos. Vanaf september zullen duizenden ouders opnieuw dagelijks koortsachtig op zoek gaan naar een gezond lunchpakketje voor hun kroost. Als bakker zit je in de uitgelezen positie om die jonge vaders en moeders uit de nood te helpen.

De traditionele boterham met beleg is wat in onbruik geraakt. Meer nog, in het artikel lezen we dat er op de speelplaats een opbod te bespeuren valt van trendy brooddozen en dito inhoud. Omdat de ochtenden voor ouders met schoolgaande kinderen vaak al hectisch genoeg zijn grijpen velen naar kant-en-klare broodjes en fruityoghurts. 

Waarom zouden we anderen de kaas van ons brood laten eten? Als iemand weet hoe een goed gevulde brooddoos er moet uitzien dan is het de bakker toch? Kortom de start van het nieuwe schooljaar is een uitstekende gelegenheid om je creativiteit te ontketenen en je klanten te verrassen met kant-en-klare gezonde lunchpakketjes voor de kinderen.

Enkele ideetjes

Oeps geen inspiratie? Geen probleem! Even surfen op het internet is meer dan voldoende om de creatieve machine te smeren. 

Hier vind je alvast enkele leuke receptjes en ideetjes
> Vers van de bakker
123 aan tafel!
>
 Lekker van bij ons
>
 Wat is gezond beleg?

Of wat dacht je van groentenwraps, bladerdeeggebakjes, ... Mogelijkheden te over.

Goed getipt

Geef je lunchpakketjes een persoonlijk toets. Als speculaas bijvoorbeeld je specialiteit is voeg dan zeker een leuk figuurtje toe.

Heb je al van de lunchskin gehoord? Lunchskins zijn hippe herbruikbare zakjes voor de euh ... lunch. Je kan er vanalles in opbergen zoals (belegde) boterhammen, groentjes, fruit, ... en ze kunnen zo in de vaatwas. De brooddoos is oerdegelijk en zal nooit uit de mode gaan, maar dit kan wel eens een heuse hit worden.
> Lunchskin