Kroonbakkers verbreken wereldrecord langste stokbrood

Algemeen

01-08-2016

Ter gelegenheid van het feestweekend rond Lucien Van Impe zijn de Kroonbakkers erin geslaagd om het wereldrecord langste stokbrood te verpulveren.

Het vorige record bedroeg 122 meter en dateert van oktober 2015. Het werd gevestigd in Milaan door Franse en Italiaanse bakkers.

Reeds begin dit jaar planden de Kroonbakkers een poging om het wereldrecord te breken gedurende het feestweekend rond Lucien Van Impe. "Het was geen gemakkelijke klus", aldus Kroonbakker Yvan François uit Mere "We zijn er deze ochtend rond 3 uur aan begonnen en hadden om 4 uur reeds te kampen met een klein technisch probleem aan de oven. Enkele uren later hadden we te kampen met stevige wind waardoor de oven te fel afkoelde en waren we verplicht om zeilen te spannen rond de oven. Uiteindelijk is alles goed afgelopen en is het wereldrecord verpulverd met meer dan 10 meter en dit onder massale belangstelling." Uiteraard waren ook Lucien Van Impe en burgemeester De Waele getuige van dit speciale moment. De Kroonbakkers bakken ook reeds sedert vorig jaar het Lucien Van Impe-brood.

Bakkers Vlaanderen wenst de Kroonbakkers van harte proficiat met hun prachtig wereldrecord!

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Kamal Kharmach helpt ondernemers in nieuw En-programma
>>> 07-08-2019
Binnenkort starten de opnames van het nieuwe programma De zaak met Kamal Kharmach. Daarin trekt Kamal naar allerlei ondernemers die voor een dringend probleem staan, en gaat hij samen met hen op zoek naar een oplossing.

 WEEK VAN DE AMBACHTELIJKE BAKKER   Promotieactie 2019: inschrijven tot 15 augustus!
>>> 07-08-2019
Je kan nog enkele dagen inschrijven om deel te nemen aan de Week van de Ambachtelijke Bakker (30/9-6/10). Via tv-spots wordt de consument opgeroepen om naar hun bakker te gaan. Het zou spijtig zijn als uw klanten merken dat jij niet meedoet, toch?

 BIBAC PLUS   BIBAC PLUS: ontdek de nieuwste ontwikkelingen van jouw ambacht
>>> 06-08-2019
Binnen 7 weken is het zover: van zondag 22 tot en met woensdag 25 september gooit BIBAC PLUS zijn deuren open in Antwerp Expo!

> Alle nieuws