Kroonbakkers verbreken wereldrecord langste stokbrood

Algemeen

01-08-2016

Ter gelegenheid van het feestweekend rond Lucien Van Impe zijn de Kroonbakkers erin geslaagd om het wereldrecord langste stokbrood te verpulveren.

Het vorige record bedroeg 122 meter en dateert van oktober 2015. Het werd gevestigd in Milaan door Franse en Italiaanse bakkers.

Reeds begin dit jaar planden de Kroonbakkers een poging om het wereldrecord te breken gedurende het feestweekend rond Lucien Van Impe. "Het was geen gemakkelijke klus", aldus Kroonbakker Yvan François uit Mere "We zijn er deze ochtend rond 3 uur aan begonnen en hadden om 4 uur reeds te kampen met een klein technisch probleem aan de oven. Enkele uren later hadden we te kampen met stevige wind waardoor de oven te fel afkoelde en waren we verplicht om zeilen te spannen rond de oven. Uiteindelijk is alles goed afgelopen en is het wereldrecord verpulverd met meer dan 10 meter en dit onder massale belangstelling." Uiteraard waren ook Lucien Van Impe en burgemeester De Waele getuige van dit speciale moment. De Kroonbakkers bakken ook reeds sedert vorig jaar het Lucien Van Impe-brood.

Bakkers Vlaanderen wenst de Kroonbakkers van harte proficiat met hun prachtig wereldrecord!

Nieuwsoverzicht

 Algemeen   FAVV schrapt controles op zoutgehalte
>>> 13-12-2018
Het FAVV zal vanaf 2019 geen controles meer zullen uitvoeren op het zoutgehalte in het brood. Er zal ook geen peiling meer gedaan worden naar het gebruik van gejodeerd zout.

 Algemeen   Schadelijke koelmiddelen? Boete: 3.000 - 25.000 euro
>>> 11-12-2018
De overheid gaat de controles op uw koeltechnische installaties opvoeren. Een 30-tal inspecteurs gaan op pad om na te gaan of bedrijven de regelgeving inspecteren. Bij vastgestelde inbreuken kunnen boetes oplopen tot 25.000 euro.

 Algemeen   Pyjamadag zoekt bakkers
>>> 03-12-2018
VZW Krijtlijn organiseert op 15 maart 2019 (pyjamadag) een online seminariedag t.v.v. Bednet en zoekt hiervoor nog bakkers die voor het ontbijt willen zorgen.

> Alle nieuws