Kroonbakkers verbreken wereldrecord langste stokbrood

Algemeen

01-08-2016

Ter gelegenheid van het feestweekend rond Lucien Van Impe zijn de Kroonbakkers erin geslaagd om het wereldrecord langste stokbrood te verpulveren.

Het vorige record bedroeg 122 meter en dateert van oktober 2015. Het werd gevestigd in Milaan door Franse en Italiaanse bakkers.

Reeds begin dit jaar planden de Kroonbakkers een poging om het wereldrecord te breken gedurende het feestweekend rond Lucien Van Impe. "Het was geen gemakkelijke klus", aldus Kroonbakker Yvan François uit Mere "We zijn er deze ochtend rond 3 uur aan begonnen en hadden om 4 uur reeds te kampen met een klein technisch probleem aan de oven. Enkele uren later hadden we te kampen met stevige wind waardoor de oven te fel afkoelde en waren we verplicht om zeilen te spannen rond de oven. Uiteindelijk is alles goed afgelopen en is het wereldrecord verpulverd met meer dan 10 meter en dit onder massale belangstelling." Uiteraard waren ook Lucien Van Impe en burgemeester De Waele getuige van dit speciale moment. De Kroonbakkers bakken ook reeds sedert vorig jaar het Lucien Van Impe-brood.

Bakkers Vlaanderen wenst de Kroonbakkers van harte proficiat met hun prachtig wereldrecord!

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Online veilingen bakkerswinkels
>>> 20-05-2019
VH Auctions organiseert begin juni vier online veilingen ter verkoop van een industriŽle bakkerij met 8 winkelpunten.

 Algemeen   Brochure 'Zelfstandige worden'
>>> 20-05-2019
Om kandidaat-ondernemers te helpen de oprichting van een onderneming tot een goed einde te brengen, heeft de Algemene Directie K.M.O.-beleid van de FOD Economie de informatiebrochure "Zelfstandige worden" geschreven.

 Algemeen   Ontdek de kracht van corporate video voor uw bedrijf
>>> 07-05-2019
Wilt u weten wat videocommunicatie voor uw bedrijf kan betekenen? Kom dan op donderdag 6 juni 2019 naar het Belgian Corporate Video Festival in Kinepolis Brussel.

> Alle nieuws