Kroonbakkers verbreken wereldrecord langste stokbrood

Algemeen

01-08-2016

Ter gelegenheid van het feestweekend rond Lucien Van Impe zijn de Kroonbakkers erin geslaagd om het wereldrecord langste stokbrood te verpulveren.

Het vorige record bedroeg 122 meter en dateert van oktober 2015. Het werd gevestigd in Milaan door Franse en Italiaanse bakkers.

Reeds begin dit jaar planden de Kroonbakkers een poging om het wereldrecord te breken gedurende het feestweekend rond Lucien Van Impe. "Het was geen gemakkelijke klus", aldus Kroonbakker Yvan François uit Mere "We zijn er deze ochtend rond 3 uur aan begonnen en hadden om 4 uur reeds te kampen met een klein technisch probleem aan de oven. Enkele uren later hadden we te kampen met stevige wind waardoor de oven te fel afkoelde en waren we verplicht om zeilen te spannen rond de oven. Uiteindelijk is alles goed afgelopen en is het wereldrecord verpulverd met meer dan 10 meter en dit onder massale belangstelling." Uiteraard waren ook Lucien Van Impe en burgemeester De Waele getuige van dit speciale moment. De Kroonbakkers bakken ook reeds sedert vorig jaar het Lucien Van Impe-brood.

Bakkers Vlaanderen wenst de Kroonbakkers van harte proficiat met hun prachtig wereldrecord!

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  20ste editie Belgian Corporate Video Festival
>>> 18-02-2019
Op 6 juni 2019 vindt de 20ste editie van het Belgian Corporate Video Festival plaats in Kinepolis Brussel. Ook dit jaar kunnen de beste corporate videoís verschillende awards winnen in uiteenlopende categorieŽn.

 Beroep  Alternatieve granen - desembroden - gekoelde degen
>>> 13-02-2019
Alimento organiseert op 12 maart een full option opleiding. MichaŽl, Ludovic en Guido zullen tijdens deze opleiding een combinatie doen van deze verschillende technieken en producten.

 Algemeen   Alimento is op zoek naar een nieuwe Opleidingsadviseur Bakkerij
>>> 04-02-2019
Heb jij een hart voor Opleiding en Voeding? Dan ben jij misschien wel de geschikte kandidaat!

> Alle nieuws