Konings Liquid Solutions, vloeibaar gist voor de bakker van nu

Algemeen

30-08-2018

AB Mauri introduceert een nieuwe methode van gistverwerking in de bakkerij. Met Konings Liquid Solutions voegt de bakker middels een slimme installatie vloeibare gist toe aan het proces.

Binnen één dag wordt bij de bakker een gistinstallatie, in de vorm van tanks, geplaatst. Deze installatie zorgt ervoor dat het bakproces sneller en gemakkelijker verloopt. Met de speciaal voor deze installatie ontwikkelde Koningscream, gebruikt de bakker premium kwaliteit gist, waarmee secuurder kan worden gedoseerd en hygiënischer wordt gewerkt. Omdat Koningscream direct vanuit de fabriek, middels geconditioneerd transport naar de bakkerij wordt vervoerd, ontvangt de bakker gist, dat langer kan worden gebruikt. Hiervan hoeft ook nog eens minder te worden gedoseerd. Voorraadbeheer behoort daarbij tot het verleden, want de installatie geeft automatisch door aan AB Mauri wanneer de voorraad Koningscream moet worden aangevuld.

Nieuwsoverzicht

 Algemeen   FAVV schrapt controles op zoutgehalte
>>> 13-12-2018
Het FAVV zal vanaf 2019 geen controles meer zullen uitvoeren op het zoutgehalte in het brood. Er zal ook geen peiling meer gedaan worden naar het gebruik van gejodeerd zout.

 Algemeen   Schadelijke koelmiddelen? Boete: 3.000 - 25.000 euro
>>> 11-12-2018
De overheid gaat de controles op uw koeltechnische installaties opvoeren. Een 30-tal inspecteurs gaan op pad om na te gaan of bedrijven de regelgeving inspecteren. Bij vastgestelde inbreuken kunnen boetes oplopen tot 25.000 euro.

 Algemeen   Pyjamadag zoekt bakkers
>>> 03-12-2018
VZW Krijtlijn organiseert op 15 maart 2019 (pyjamadag) een online seminariedag t.v.v. Bednet en zoekt hiervoor nog bakkers die voor het ontbijt willen zorgen.

> Alle nieuws