Knalprestatie van BelgiŽ

Algemeen

19-11-2018

Wat een stunt! De Belgische ploeg Aspirant Baker behaalde in het verre China zilver op de Best of Mondial du Pain 2018. ďDit is een bekroning van ons werkĒ, glunderde het bakkersduo Bart Schelstraete en Joran Defossez.

Door het behalen van de derde plaats tijdens de Mondial du Pain in 2017 (Nantes) verdiende onze Belgische ploeg een ticket voor de Best of in het verre China. Bart en Joran werkten samen met het hele team van Aspirant Bakker twee jaar lang aan de voorbereiding. Samen met vijf andere duo’s streden ze daar om eremetaal.

In 11 uur tijd moest de Belgische ploeg drie variaties Frans brood, drie soorten koffiekoeken, drie modellen brioches, tien belegde broodjes, drie modellen biologisch brood, acht soorten Belgisch brood en een sierstuk in brooddeeg maken.

"Op een paar details na maakten we geen enkele fout en we slaagden erin om al onze producten op tijd af te werken. Na afloop waren we zeer tevreden en hadden we vertrouwen in een goede afloop. Al was het nagelbijten tot de jury haar oordeel velde. Toen we als tweede naar voren werden geroepen, wisten we met ons geluk geen blijf. We zijn apetrots op wat we verwezenlijkt hebben.”

Nieuwsoverzicht

 Algemeen   FAVV schrapt controles op zoutgehalte
>>> 13-12-2018
Het FAVV zal vanaf 2019 geen controles meer zullen uitvoeren op het zoutgehalte in het brood. Er zal ook geen peiling meer gedaan worden naar het gebruik van gejodeerd zout.

 Algemeen   Schadelijke koelmiddelen? Boete: 3.000 - 25.000 euro
>>> 11-12-2018
De overheid gaat de controles op uw koeltechnische installaties opvoeren. Een 30-tal inspecteurs gaan op pad om na te gaan of bedrijven de regelgeving inspecteren. Bij vastgestelde inbreuken kunnen boetes oplopen tot 25.000 euro.

 Algemeen   Pyjamadag zoekt bakkers
>>> 03-12-2018
VZW Krijtlijn organiseert op 15 maart 2019 (pyjamadag) een online seminariedag t.v.v. Bednet en zoekt hiervoor nog bakkers die voor het ontbijt willen zorgen.

> Alle nieuws