Je arbeiders ontvangen vanaf 8 november hun pensioenfiche

Ondernemer

25-10-2013

Als werkgever kan je hier vragen over krijgen. Het belangrijkste dat je weten moet vind je hieronder.

Vanaf 8 november 2013 ontvangen alle arbeiders uit de voedingsindustrie hun jaarlijkse pensioenfiche “sectoraal pensioenplan”. 

  • Het sectoraal pensioenplan is een aanvullend pensioen dat je als werkgever via de werkgeversbijdrage spaart voor je werknemers. Best belangrijk dus dat je arbeiders van deze extra inspanning van jou op de hoogte zijn.
     
  • Dit document heeft een louter informatief karakter. Deze dient dan ook niet te worden opgenomen in de belastingaangifte.
     
  • Indien een arbeider in de loop van 2013 voor de eerste keer in de sector begon te werken, zal hij pas in oktober-november 2014 zijn eerste pensioenfiche ontvangen.
     
  • Heeft iemand zijn pensioenfiche niet ontvangen dan neemt die best contact op met www.viafonds.be. Mogelijk zijn de adresgegevens niet gekend.


Informatie vind je ook op de website van het sectoraal pensioenplan, www.viafonds.be (Sectoraal Pensioenplan > arbeiders > Pensioenfiche).

3 delen

De pensioenfiche bestaat uit drie delen :

1. Samenvatting
Het eerste deel, in de vorm van een samenvatting, maakt het mogelijk om in één oogopslag de situatie te kennen. De samenvatting geeft de belangrijkste elementen met betrekking tot het aanvullend pensioen (premies, kapitalen leven en overlijden, reserves). Wil je meer informatie, dan ga je naar het tweede deel van het document.

2. Informatiefiche (Fiche Employee Benefits)
Het tweede deel herneemt de hierboven vermelde bedragen, maar op een meer gedetailleerde manier. De fiche geeft de persoonlijke gegevens van de aangeslotene en de gegevens die dienen als basis voor de berekeningen.

3. Enkele verduidelijkingen
De materie over aanvullende pensioenen is zeer uitgebreid en ook niet altijd even eenvoudig. Daarom worden in het derde deel een aantal vragen en antwoorden gegeven die verduidelijking zouden moeten brengen. De vragen en antwoorden zijn zo opgesteld dat ze een samenvatting vormen van het huidige pensioenreglement.

Vragen?

Als je werknemer vragen heeft over zijn pensioenfiche kan hij altijd terecht bij de helpdesk van het sociaal fonds (T 02 513 41 80 of f2p@viafonds.be).

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Kamal Kharmach helpt ondernemers in nieuw En-programma
>>> 07-08-2019
Binnenkort starten de opnames van het nieuwe programma De zaak met Kamal Kharmach. Daarin trekt Kamal naar allerlei ondernemers die voor een dringend probleem staan, en gaat hij samen met hen op zoek naar een oplossing.

 WEEK VAN DE AMBACHTELIJKE BAKKER   Promotieactie 2019: inschrijven tot 15 augustus!
>>> 07-08-2019
Je kan nog enkele dagen inschrijven om deel te nemen aan de Week van de Ambachtelijke Bakker (30/9-6/10). Via tv-spots wordt de consument opgeroepen om naar hun bakker te gaan. Het zou spijtig zijn als uw klanten merken dat jij niet meedoet, toch?

 BIBAC PLUS   BIBAC PLUS: ontdek de nieuwste ontwikkelingen van jouw ambacht
>>> 06-08-2019
Binnen 7 weken is het zover: van zondag 22 tot en met woensdag 25 september gooit BIBAC PLUS zijn deuren open in Antwerp Expo!

> Alle nieuws