Hou je klaar voor de geregistreerde kassa

Beroep

 Forfait niet meer van toepassing 

13-07-2012

Aan de BTW-verlaging van 21% naar 12% zijn voorwaarden gekoppeld die een fiscale impact hebben op bakkers en ijsbereiders met een verbruikszaal.

Vanaf 1 januari is het zover. Bedrijven met een verbruikszaal hebben na de vakantie meteen al een agendapuntje waar ze niet omheen kunnen. In PASSIE juli-augustus vinden jullie een artikel dat alle veranderingen en hun implicaties helder op een rij zet. Hieronder alvast een kort overzicht van de belangrijkste wijzigingen. 

Maar eerst even dit: de wetteksten zijn nog niet definitief. De grote lijnen worden zeker uitgevoerd, maar de details en kleine lettertjes zijn nog in beweging en worden verder uitgewerkt door de bevoegde kabinetten.

Wat wijzigt er vanaf 2013

- Alle maaltijden worden voortaan als volwaardige maaltijden aanzien. Ook wat tot 31/12/2012 als een lichte maaltijd beschouwd werd zoals pannekoeken, ijs, wafels, croques monsieur, koeken, croissants, enz.

Gevolg? Voor al deze gerechten moet een BTW-bonnetje geschreven worden bij verbruik ter plaatse.

- Het geregistreerd kassasysteem wordt verplicht voor iedereen die maaltijden verschaft voor verbruik ter plaatse en wiens omzet hieruit meer dan 10% van de totale omzet uitmaakt.

Gevolg? Alle kasregisters zullen vervangen moeten worden door een nieuw kasregister met black-box.  

- Bij verbruik ter plaatse is het forfait niet meer van toepassing. 

Gevolg? Je moet sowieso overstappen naar het normale BTW-regime.  

Nieuwsoverzicht

 Beroep  Geregistreerde kassa uitgesteld tot 1/01/2014
>>> 23-11-2012
Voor onze leden die een verbruikszaal hebben zal de extra tijd een hele opluchting zijn. Keuzes kunnen gemaakt worden en zaken in orde gebracht.

 Beroep  Gefaseerde invoering geregistreerde kassa vanaf 1 juli 2012
>>> 18-07-2012
De verplichting tot gebruik van de geregistreerde kassa zal vanaf 1 juli 2013 in fasen verlopen.

 Beroep  Investeren in betaaltechnologie?
>>> 11-12-2012
Bestaande technologie zou wel eens snel verouderd kunnen zijn. Lees ons advies Ún hoe jouw telefoon het pintje van je maat zal betalen. (Vergeet je inlogcode niet!)

> Alle nieuws